Tragic. O femeie de 93 de ani a murit în locuința cuprinsă de flăcări

Tragic. O femeie de 93 de ani a murit în locuința cuprinsă de flăcări

O femeie, în vârstă de 93 de ani, din satul Vânători, comuna Gorbănești, și-a pierdut viața într-un incendiu care i-a mistuit locuința, a anunțat Dorina Lupu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) din Botoșani.

Tragedia a avut loc marți dimineață, iar alarma a fost dată de vecinii victimei, care au observat flăcările.

La fața locului s-au deplasat, în cel mai scurt timp, două echipaje din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești, cu două autospeciale cu apă și spumă, pompierii voluntari din comună, un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță și echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD.

„Când pompierii au ajuns la fața locului, ardea întreaga locuință. Trupul carbonizat al proprietarei a fost găsit în interior, sub tavanul prăbușit. Cel mai probabil, incendiul a fost generat de un jar căzut din sobă pe materiale combustibile”, a adăugat Dorina Lupu.

Pentru a preveni astfel de evenimente tragice pompierii botoșăneni vă recomandă să nu lăsați sobele și alte mijloace de încălzire nesupravegheate pe timpul funcționării, să nu introduceți în sobă lemne cu lungimea mai mare decât vatra focarului, să nu lăsați ușa sobei deschisă și să nu supraîncălziți soba.

De asemenea, trebuie să montați pe pardoseală, în fața ușii de alimentare cu combustibil a mijlocului de încălzire, o bucată de tablă cu dimensiuni de 0,50 x 0,70 metri.

Nu puneți haine la uscat pe sobe sau în imediata lor apropiere, stingeți focul pe timpul nopții și nu lăsați, niciodată, copiii singuri în casă, mai ales într-o încăpere unde este în funcțiune un mijloc de încălzire.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Snacks-uri retrase de la comercializare de ANSVSA

astăzi, 19:19
116

Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) anunță retragerea de la comercializare a produsului „Mogyi Mexicorn cu sare 70 g” și „Mexico...

Monumentul dedicat eroilor căzuți pe front, de la Hlipiceni, a fost dezvelit și sfințit în prezența a zeci de săteni și oficialități (fotogalerie)

astăzi, 18:29
104

Astăzi, 8 iunie, a avut loc festivitatea de dezvelire și sfințire a „Monumentului dedicat eroilor neamului românesc, căzuți pe câmpul de luptă în primul și al doilea Ră...

Premii obținute de elevii din Vorona la concursul „Harmonies francophones”

astăzi, 10:54
181

Nouă elevi de la Liceul Tehnologic din Vorona au obținut premii la concursul „Harmonies francophones”.La secțiunea „interpretare cântec”, premiul I a fost obținut...