Tragic. O femeie de 93 de ani a murit în locuința cuprinsă de flăcări

Tragic. O femeie de 93 de ani a murit în locuința cuprinsă de flăcări

O femeie, în vârstă de 93 de ani, din satul Vânători, comuna Gorbănești, și-a pierdut viața într-un incendiu care i-a mistuit locuința, a anunțat Dorina Lupu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) din Botoșani.

Tragedia a avut loc marți dimineață, iar alarma a fost dată de vecinii victimei, care au observat flăcările.

La fața locului s-au deplasat, în cel mai scurt timp, două echipaje din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești, cu două autospeciale cu apă și spumă, pompierii voluntari din comună, un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță și echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD.

„Când pompierii au ajuns la fața locului, ardea întreaga locuință. Trupul carbonizat al proprietarei a fost găsit în interior, sub tavanul prăbușit. Cel mai probabil, incendiul a fost generat de un jar căzut din sobă pe materiale combustibile”, a adăugat Dorina Lupu.

Pentru a preveni astfel de evenimente tragice pompierii botoșăneni vă recomandă să nu lăsați sobele și alte mijloace de încălzire nesupravegheate pe timpul funcționării, să nu introduceți în sobă lemne cu lungimea mai mare decât vatra focarului, să nu lăsați ușa sobei deschisă și să nu supraîncălziți soba.

De asemenea, trebuie să montați pe pardoseală, în fața ușii de alimentare cu combustibil a mijlocului de încălzire, o bucată de tablă cu dimensiuni de 0,50 x 0,70 metri.

Nu puneți haine la uscat pe sobe sau în imediata lor apropiere, stingeți focul pe timpul nopții și nu lăsați, niciodată, copiii singuri în casă, mai ales într-o încăpere unde este în funcțiune un mijloc de încălzire.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Intervenție chirurgicală ortopedică în premieră la Spitalul Județean din Suceava

Vineri, 20 Mai 2022
345

O echipă de medici ai secției de Ortopedie a efectuat, joi, o intervenție de reconstrucție acetabulară a hemibazinului stâng folosind alogrefe osoase structurale și morcelate, provenite de...

Reacția unui tânăr medic ajuns la Botoșani: „Surprinzător pentru mine. Pacienții vin deja în stadiul complicațiilor cronice” (video)

Vineri, 20 Mai 2022
953

Simona Sava este unul dintre tinerii medici specialiști, care au ocupat un post prin concurs la Spitalul Județean „Mavromati”, din Botoșani. Aceasta profesează la Botoșani d...

Iulian Rotariu se menține pe primele locuri la ultramaratonul The Track Namibia

Vineri, 20 Mai 2022
152

Iulian Rotariu se menține pe locul 2 și după a doua cursă din cele nouă ale ultramaratonului The Track Namibia. A terminat cei 70 de kilometri în 7 ore și 33 de minute, cu nouă minute mai...