Tragic. O femeie de 93 de ani a murit în locuința cuprinsă de flăcări

Tragic. O femeie de 93 de ani a murit în locuința cuprinsă de flăcări

O femeie, în vârstă de 93 de ani, din satul Vânători, comuna Gorbănești, și-a pierdut viața într-un incendiu care i-a mistuit locuința, a anunțat Dorina Lupu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) din Botoșani.

Tragedia a avut loc marți dimineață, iar alarma a fost dată de vecinii victimei, care au observat flăcările.

La fața locului s-au deplasat, în cel mai scurt timp, două echipaje din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești, cu două autospeciale cu apă și spumă, pompierii voluntari din comună, un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță și echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD.

„Când pompierii au ajuns la fața locului, ardea întreaga locuință. Trupul carbonizat al proprietarei a fost găsit în interior, sub tavanul prăbușit. Cel mai probabil, incendiul a fost generat de un jar căzut din sobă pe materiale combustibile”, a adăugat Dorina Lupu.

Pentru a preveni astfel de evenimente tragice pompierii botoșăneni vă recomandă să nu lăsați sobele și alte mijloace de încălzire nesupravegheate pe timpul funcționării, să nu introduceți în sobă lemne cu lungimea mai mare decât vatra focarului, să nu lăsați ușa sobei deschisă și să nu supraîncălziți soba.

De asemenea, trebuie să montați pe pardoseală, în fața ușii de alimentare cu combustibil a mijlocului de încălzire, o bucată de tablă cu dimensiuni de 0,50 x 0,70 metri.

Nu puneți haine la uscat pe sobe sau în imediata lor apropiere, stingeți focul pe timpul nopții și nu lăsați, niciodată, copiii singuri în casă, mai ales într-o încăpere unde este în funcțiune un mijloc de încălzire.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul șef al Poliției Locale este oficial membru ATOP Botoșani! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
697

Lucian Deleanu este noul director executiv al Poliției Locale, funcție pe care o exercită cu caracter temporar până când postul va fi scos la concurs. Acesta ocupa funcția de șef Ser...

Circ politic în ședința de CL la Botoșani, Cosmin Andrei deranjat de limbajul unui consilier. „Mai vociferează colegii mei din partea dreaptă...” (video)

Joi, 25 Aprilie 2024
1107

Joi, 25 aprilie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local a Primăriei municipiului Botoșani. Lupta electorală care bate la ușă i-a făcut pe aleșii locali să se trezească din scaune ...

Premieră în CL: Președinte de ședință numit fără scandal! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
471

În ședința ordinară a Consiliului Local din cursul zilei de joi, 25 aprilie, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul ce vizează alegerea unui nou președinte de ședință pentru următoare...