Tragedie în județul vecin. O femeie a murit, după ce autoturismul în care se afla s-a oprit în fața unui marfar de peste 2.000 de tone (fotogalerie)

Tragedie în județul vecin. O femeie a murit, după ce autoturismul în care se afla s-a oprit în fața unui marfar de peste 2.000 de tone (fotogalerie)

Un accident mortal s-a produs, vineri dimineață, pe raza satului Vicșani, comuna Mușenița. Un tren de marfă a surprins în gabaritul căii ferate un autoturism VW Golf, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență din Suceava. 

Pompierii care au intervenit la fața locului au găsit o femeie care era prinsă sub locomotivă și un bărbat care era în afara autoturismului.

Mașina s-ar fi oprit pe linie, în timp ce șoferul încerca să treacă prin pasaj. Trenul de marfă abia plecase din stația Vicșani și era format din 28 de vagoane cu cărbune și trei locomotive, scrie Monitorul de Suceava.

Cei doi din mașină, un bărbat de 65 de ani și o femeie de 60 de ani, au încercat să părăsească autoturismul pentru a se salva. Dacă bărbatul a reușit, femeia a fost prinsă, din păcate, între locomotivă și portieră.

La volanul autoturismului era un bărbat în vârstă de 65 de ani, Ioan Ș., din Vicovu de Jos. Pasageră era Doina J., de 60 de ani, tot din Vicovu de Jos.

Pompierii militari au transmis că au fost identificate două victime, un bărbat (aproximativ 65 de ani) și o femeie (aproximativ 60 de ani), care erau în afara autoturismului.

Femeia era prinsă sub locomotivă, iar pompierii de la descarcerare au intervenit pentru extragerea victimei. Din nefericire, cadrele medicale au declarat decesul acesteia.

Bărbatul era conștient și a fost preluat de echipajul SMURD, care i-a acordat primul ajutor medical. Ulterior, a fost transportat la spitalul din Rădăuți, pentru investigații suplimentare.

Multe accidente în acest an la trecerile peste calea ferată. Cât de greu poate opri un tren dacă mecanicul sesizează un pericol iminent

Accidentul vine în săptămâna în care polițiștii suceveni au atras atenția că în acest an se înregistrează un număr de accidente peste media ultimilor ani pe fondul neasigurării la trecerea căii ferate, în pasajele cu treceri la nivel.

Atrage atenția faptul că în primele șase luni ale acestui an au avut loc 7 accidente cu mașini lovite de tren.

În acele accidente, șapte persoane au fost rănite și două au decedat.

Acestor accidente li se mai adaugă alte două accidente grave la treceri la nivel petrecute acum două săptămâni, la Câmpulung Moldovenesc, respectiv acum, la Vicșani.

Deși la Vicșani este vorba de un tren de marfă care nu avea viteză mare, o astfel de garnitură de 2.400 de tone evident că nu putea opri ușor.

Polițiștii de la Serviciul Județean Transporturi au explicat cât de periculoase sunt trecerile peste calea ferată fără a se asigura ori cu ignorarea semnalelor, în condițiile în care un tren cu 8-10 vagoane, care circulă cu peste 100 de km/h (cum este cazul, de exemplu, pe sectorul Suceava-Dolhasca) poate opri prin acționarea frânei de urgență în 700-800 de metri, în timp ce și un tren cu două vagoane, care circulă cu 50-60 de km/h (cum este cazul zonei Dornești - Rădăuți), nu poate opri mai repede de 200-300 de metri.

Sursa foto: ISU Suceava 



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un incendiu provenit de la un scurtcircuit a cuprins subsolul unui bloc din Botoșani!

astăzi, 18:17
13

Panică, în această după-amiază, pe scara unui bloc de pe Aleea Arcului din municipiul Botoșani, după ce la subsol a izbucnit un incendiu.Locatarii au simțit miros de fum și de plasti...

Cel mai mare program de investiții în educație în administrația lui Cosmin Andrei: 50 de milioane de euro în 3 ani și jumătate

astăzi, 17:49
17

„Am promis în 2020 programul EDUCAȚIE INTELIGENTĂ ÎN ȘCOLI MODERNE. M-am ținut de cuvânt și am alocat în ultimii trei ani și jumătate peste 50 de milioane de euro,...

Ce riscă botoșănenii care nu folosesc toți banii de pe cardurile de energie!

astăzi, 17:32
45

Teoretic, aceste carduri ar fi trebui să expire la finele lunii aprilie, dar Guvernul a anunțat prelungirea valabilității cardurilor de energie până la data de 31 mai.Prin intermediul u...