Tragedie în județ. O femeie și-a pierdut viața într-un incendiu cumplit

Tragedie în județ. O femeie și-a pierdut viața într-un incendiu cumplit

O femeie de 73 de ani, din satul Bobulești, orașul Ștefănești, și-a pierdut viața, joi dimineață, într-un incendiu care i-a distrus casa unde locuia cu fiul ei, anunță Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) din Botoșani.

Potrivit sursei citate, alarma a fost dată puțin după ora 5:00, chiar de către fiul femeii. La fața locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Gărzii de Intervenție din Ștefănești, cu o autospecială cu apă și spumă și ambulanța SMURD, dar și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță.

Până la sosirea forțelor de intervenție, femeia a fost scoasă din casă de un vecin. Aceasta era în stare de inconștiență.

În timp ce echipajele medicale au început să aplice femeii manevrele de resuscitare, ceilalți pompieri au acționat pentru stingerea incendiului care a cuprins întreaga locuință. Din nefericire, cu toate eforturile depuse de cele două echipaje de prim ajutor bătrâna nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul.

„Cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza unui aragaz lăsat în funcțiune nesupravegheat. Perdeaua s-a aprins de la flacăra aragazului. Flăcările s-au extins la obiectele combustibile din apropiere, cuprinzând, în scurt timp, toate bunurile din încăperea unde era bătrâna. Incendiul s-a propagat cu repeziciune la întreaga locuință din cauza gazului provenit de la butelia care era deschisă. Asta pentru că focul a distrus furtunul de alimentare care făcea legătura între aragaz și butelie, iar gazul emanat s-a aprins imediat și a întreținut arderea”, relatează Dorina Lupu, purtător de cuvânt al IJSU Botoșani.

Pompierii au scos din casa în flăcări două butelii, care puteau exploda în orice moment, mai precizează aceasta.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
247

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
308

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...

50 de tone de deșeuri arse într-un incendiu într-o localitate din Botoșani, pădure la un pas să fie cuprinsă de flăcări!

Vineri, 17 Mai 2024
243

Aproximativ 50 de tone de deșeuri plastice, menajere și vegetale au ars, în această după-amiază, în localitatea Baranca din comuna Hudești. Puțin a lipsit ca flăcările să nu cupr...