Tineri urmăriți de polițiști cu focuri de armă din Botoșani până în Suceava (video)

Tineri urmăriți de polițiști cu focuri de armă din Botoșani până în Suceava (video)

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au organizat, miercuri dimineață, o acțiune de reținere a doi tineri, de 17 și de 22 de ani, cercetați pentru mai multe infracțiuni împotriva patrimoniului. S-au tras focuri de armă și s-a procedat la interceptarea acestora, transmite Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ).

Potrivit sursei citate, cei doi suspecți, ambii din județul Mehedinți, au fost interceptați pe strada Primăverii, din municipiul Botoşani, însă la vederea organelor de poliție s-au sustras și au părăsit zona cu un autoturism. Pentru a-şi asigura scăparea, conducătorul vehiculului a acroşat inclusiv o autospecială de poliţie.

„Polițiștii botoșăneni au procedat la urmărirea autoturismului și întrucât conducătorul auto și-a continuat deplasarea, deși a fost somat să oprească, au fost executate focuri de armă, atât în plan vertical, cât și în direcția pneurilor. Ulterior, la nivelul IPJ Botoșani au fost declanșate operațiuni complexe în vederea depistării autoturismului și blocării acestuia în trafic, mai multe echipaje de poliție pornind în urmărirea sa”, arată IPJ într-un comunicat de presă.

Cei doi și-au continuat deplasarea cu autoturismul până în județul Suceava, unde a fost reperat de un echipaj de poliție, pe un drum comunal din localitatea Prelipca. Ei au abandonat apoi autoturismul în extravilanul localității Verești și au încercat să fugă.

„Cei doi au fost somați să se oprească și întrucât nu s-au supus, poliţiştii au făcut uz de armamentul din dotare, efectuând focuri de avertisment în plan vertical, ulterior fiind imobilizați de forțele de ordine. Aceștia au fost conduși la sediul IPJ Botoșani în vederea continuării cercetărilor, urmând ca în funcție de rezultatul acestora să fie dispuse măsuri legale”, se arată în comunicatul citat.

 

 

Spune-ne opinia ta