Țigări de contrabandă de peste 90.000 de lei, confiscate cu focuri de armă, la granița cu Ucraina

Țigări de contrabandă de peste 90.000 de lei, confiscate cu focuri de armă, la granița cu Ucraina

Polițiștii din cadrul Sectorului de Frontieră Dorohoi au confiscat, luni, în urma unei acțiuni desfășurate în apropiere de localitatea Racovăț, 9.000 de pachete cu țigarete de contrabandă, în valoare totală de aproximativ 91.000 de lei, informează reprezentanta Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) din Botoșani, comisarul Minodora Răcnea.

Potrivit sursei citate, un echipaj aflat în patrulare a observat, la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră, mai multe persoane care transportau colete voluminoase dinspre teritoriul ucrainean.

„Pentru reținerea persoanelor, polițiștii de frontieră au efectuat somațiile legale prin voce, însă pentru că persoanele nu s-au supus, colegii noștri au folosit armamentul din dotare, fiind trase două focuri de armă în plan vertical, fără a fi înregistrate victime sau pagube materiale. Coletele transportate au fost abandonate pe teritoriul național, în timp ce persoanele au fugit spre teritoriul ucrainean. Imediat au fost anunțate autoritățile de frontieră ale statului vecin despre caz”, a declarat Răcnea.

La inventarierea bunurilor a reieșit cantitatea de 180.000 de țigarete, în valoare de 90.900 de lei, bunuri ce au fost ridicate de polițiști, în vederea continuării cercetărilor.

„În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat în vederea depistării și identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun. Reprezentanții celor două state vor colabora și în viitor şi vor lua toate măsurile necesare pentru a păstra un climat de ordine și siguranță la frontiera comună”, a adăugat purtătorul de cuvânt al STPF Botoșani.

 

 

 

Spune-ne opinia ta