Tânăr transferat la Neurochirurgie în Iași, cu o fisură arterială cerebrală, produsă în urma unui accident rutier

Tânăr transferat la Neurochirurgie în Iași, cu o fisură arterială cerebrală, produsă în urma unui accident rutier

Un tânăr în vârstă de 17 ani, din localitatea Mihăileni, a fost adus la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean și transferat, ulterior, la Clinica de Neurochirurgie din Iași, după ce a fost acroșat de un autoturism, în noaptea dintre ani, pe DJ 291.

Acesta se deplasa pe carosabil, împreună cu mai mulți prieteni, cu care organiza obiceiuri de iarnă. Grupul circula sinuos, pe toată lățimea drumului, membrii săi aflându-se în stare de ebrietate. La un moment dat, amicii tânărului s-au ferit de un autoturism care se deplasa spre Dersca, însă băiatul s-a dezechilibrat și a căzut în fața mașinii, condusă regulamentar de către o femeie în vârstă de 20 de ani. În urma impactului, pietonul a fost proiectat pe asflat, la câțiva metri de punctul producerii accidentului.

Conducătoarea auto a solicitat ajutor, prin apel a 112, la fața locului fiind direcționate un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță și unul de poliție rutieră. Victima a fost transportată spre Unitatea de Primiri Urgențe din Botoșani, în stare de semiconștiență. La spital, investigațiile au indicat că tânărul se afla în stare critică, prezentând un hematom extradural, cu hemoragie, prin fisurarea unei artere cerebrale.

Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost transportat cu ambulanța spre Clinica de Neurochirurgie din Iași.

Polițiștii au demarat, între timp, cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, efectuate in rem.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sindicatele din Învățământ nu vor pentru profesori salarii diferențiate după performanță!

Joi, 16 Mai 2024
109

Sindicatele din Învățământ au început negocierile cu Ministerul Educației pentru criteriile care vor sta la baza salarizării diferențiate a profesorilor. Amintim că pe 1 april...

Un incendiu provocat de o oală uitată pe foc a creat panică într-un bloc din Botoșani!

Joi, 16 Mai 2024
356

La caz s-au deplasat, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani cu autospecială de stingere cu apă și spumă și una de descarcerare, dar și o ambulanță aparți...

Sucevean amendat la Botoșani pentru transport ilegal de lemne!

Joi, 16 Mai 2024
64

În cursul zilei de miercuri,15 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control, pe drumul comunal din comuna Havârna, o autoutilitară...