Tânăr reținut după un scandal monstru în trafic. A agresat forțele de ordine (video)

Tânăr reținut după un scandal monstru în trafic. A agresat forțele de ordine (video)

Un tânăr de 23 de ani, din comuna Durnești, a fost reținut pentru 24 de ore, luni, după ce a condus fără permis, a încercat să se sustragă controlului efectuat de polițiști și a agresat forțele de ordine, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), Delia Nenișcu.

Potrivit sursei citate, când a fost oprit de echipajul de poliție, bărbatul declarat că nu avea documentele de identitate asupra lui. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că dreptul acestuia de a conduce autovehicule era suspendat, iar când polițiștii i-au adus la cunoștință că urmează să fie condus la secție pentru întocmirea dosarului penal, tânărul a adoptat un comportament agresiv fizic și verbal la adresa organelor.

„Mai mult decât atât, în timpul controlului a venit o tânără, din localitate, cunoștință a acestuia, care a încercat să împiedice forțele de ordine să-și desfășoare activitatea. În aceste împrejurări, conducătorul auto s-a urcat în autoturism și l-a pus în mișcare părăsind locul respectiv în trombă. S-a procedat la urmărirea acestuia, cu autospeciala de poliție având în funcțiune semnalele acustice și luminoase, pe o distanță de aproximativ 5 kilometri, când a fost identificat pe un drum de exploatare agricolă, din localitate”, a relatat Delia Nenișcu.

Întrucât conducătorul auto a continuat să fie recalcitrant și agresiv cu forțele de ordine, acesta a fost imobilizat și încătușat. El a suferit leziuni ușoare în timpul procedurii, fiind necesară acordarea de îngrijiri medicale de urgență.

„Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, cu amendă în cuantum de 2610 lei pentru neoprire la semnal, lipsa documentelor prevăzute de lege și adoptarea unui comportament agresiv în trafic, iar față de tânăra care a intervenit, a fost dispusă sancționarea contravențională cu amendă în cuantum de 6.000 de lei, pentru faptul că a împiedicat organele de poliție să-și îndeplinească obligațiile de serviciu”, a adăugat reprezentanta IPJ Botoșani.

Bărbatul va fi cercetat pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis. 

 

Imagini din timpul evenimentului: Video 1 și Video 2

(ilustrație: fotografie generică de pe Digi24.ro)

 

Spune-ne opinia ta