Tânăr reținut după ce a fost oprit în trafic cu focuri de armă

Un șofer din Botoșani a fost reținut pentru 24 de ore, după ce a gonit beat la volan cu polițiștii pe urme.

Tânăr reținut după ce a fost oprit în trafic cu focuri de armă

La data de 10 septembrie 2023, în jurul orei 4:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani - Biroul Rutier au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism al cărui conducător auto conducea agresiv, plecând de pe loc cu turarea excesivă a motorului și patinarea roților motoare. 

Întrucât acesta nu s-a conformat, polițiștii au procedat la urmărirea autoturismului cu autospeciala de poliție, având în funcțiune semnalele luminoase și acustice, pe o distanță de câtiva kilometri, până la ieșirea din localitatea Răchiți, când autoturismul se îndrepta înspre extravilanul localității, moment în care polițiștii au executat 5 focuri de avertisment, în plan vertical și înspre pneuri. În urma utilizării armamentului nu au rezultate victime sau pagube materiale.

Ulterior, conducătorul auto a oprit autoturismul, fiind stabilită identitatea acestuia în persoana unui tânăr, de 23 de ani, din comuna Mihălășeni. 

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Tânărul a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.  

Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de peste 4.000 de lei, pentru conducere agresivă, neoprire la semnal și conducere pe sensul opus de mers. 

Față de conducătorul auto a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Botoșani.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de refuz de prelevare de mostre biologice de sânge.
 
Precizăm faptul că de la începutul anului până în prezent, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au constatat în flagrant delict, 43 de infracțiuni de conducere sub influența alcoolului și 5 infracțiunii de conducere sub influența drogurilor.

În cazul a 6 dintre persoanele bănuite, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J Botoșani.

Siguranța participanților la trafic este una dintre prioritățile Poliției Române, fiind desfășurate în mod constant activități de  prevenire și combatere a accidentelor rutiere.

Recomandăm conducătorilor auto să nu se urce la volanul autoturismului dacă au consumat alcool sau substanțe interzise, să respecte normele rutiere și indicațiile polițiștilor rutieri.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
349

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
372

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
229

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...