Tânăr mort după ce s-a înecat la „Cornișa”. Filmul tragediei a fost surprins de camerele de supraveghere

Tânăr mort după ce s-a înecat la „Cornișa”. Filmul tragediei a fost surprins de camerele de supraveghere

Un tânăr de 18 ani, din orașul Flămânzi, a murit pe patul de spital, după ce s-a înecat într-un bazin exterior din Parcul de Agrement „Cornișa”. Polițiștii au demarat o anchetă pentru stabilirea cauzei decesului.

Potrivit conducerii complexului, băiatului i s-a făcut rău în apă, pierzându-și cunoștința, iar prietenii cu care se afla au cerut ajutorul salvamarului.

„Ne-am uitat pe camerele de supraveghere și am constatat următoarele: în jurul orei 17:20, tânărul se afla cu doi amici. Se deplasau în bazin, de la adâncimea de 1,3 metri spre zona 1,6-1,8 metri, făceau scufundări, se bălăceau. Nu funcționa trambulina, nu s-a făcut nicio săritură. La un moment dat, persoana în cauză intră cu capul sub apă, cei doi însoțitori s-au îndepărtat și s-au întors când au observat că acesta nu mai ieșea. Au trecut undeva la 20 de secunde, băieții îi făceau semne salvamarului, care a sărit și a reușit să ajungă la el în 50 de secunde. A fost scos și resuscitat până la sosirea echipajului SMURD, răstimp în care a vomitat de mai multe ori”, a povestit Eugen Țurcanu, directorul Direcției de Servicii Publice, Sport și Agrement, care administrează parcul.

Cadrele medicale l-au resuscitat la fața locului. Tânărul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, însă a intrat în stop cardio-respirator câteva ore mai târziu. El a fost diagnosticat și cu infecție COVID-19.

„Am fost anunțat cu privire la incident de către șeful de serviciu. Este regretabil că teribilismul conduce la victime, este regretabil că un tânăr și-a pierdut viața dintr-o joacă. Eu voi pune la dispoziția organelor de anchetă imaginile surprinse de camerele de supraveghere și tot ce este nevoie pentru elucidarea situației”, a mai precizat Eugen Țurcanu.

Corpul neînsuflețit a fost preluat de specialiștii Serviciului de Medicină Legală.

„În cauză, s-a deschis dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii evenimentului. Urmează efectuarea autopsiei în vederea stabilirii cu exactitate a cauzei survenirii decesului”, a precizat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

AUR și-a prezentat programul de „reconstrucție” a României. Cum arată reformele guvernării suveraniste propuse de partid (video)

Vineri, 9 Iunie 2023
385

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a prezentat public, joi seară, la Pensiunea „Casa Lux” din municipiul Botoșani, programul de guvernare în 15 puncte „Reconstruim ...

Mesajul dur al unui licean care susține greva profesorilor: „Au un cuprins mai mare de studiat pentru titularizare decât au citit unii parlamentari în toată viața lor”

Duminică, 4 Iunie 2023
874

Un elev al Colegiului Economic „Octav Onicescu” din Botoșani a transmis, în prag de absolvire, un mesaj de susținere a grevei profesorilor, din recunoștință față de cadrele di...

Guvernul va adopta joi, prin OUG, creşterea salariilor personalul didactic cu 1.000 de lei brut

Miercuri, 31 Mai 2023
658

Guvernul va adopta joi, prin ordonanţă de urgenţă, creşterea salariilor prevăzute în legea 153/2017 cu 1.000 lei brut lunar pentru personalul didactic, reprezentând un avans din cre...