Tânăr mort după ce s-a înecat la „Cornișa”. Filmul tragediei a fost surprins de camerele de supraveghere

Tânăr mort după ce s-a înecat la „Cornișa”. Filmul tragediei a fost surprins de camerele de supraveghere

Un tânăr de 18 ani, din orașul Flămânzi, a murit pe patul de spital, după ce s-a înecat într-un bazin exterior din Parcul de Agrement „Cornișa”. Polițiștii au demarat o anchetă pentru stabilirea cauzei decesului.

Potrivit conducerii complexului, băiatului i s-a făcut rău în apă, pierzându-și cunoștința, iar prietenii cu care se afla au cerut ajutorul salvamarului.

„Ne-am uitat pe camerele de supraveghere și am constatat următoarele: în jurul orei 17:20, tânărul se afla cu doi amici. Se deplasau în bazin, de la adâncimea de 1,3 metri spre zona 1,6-1,8 metri, făceau scufundări, se bălăceau. Nu funcționa trambulina, nu s-a făcut nicio săritură. La un moment dat, persoana în cauză intră cu capul sub apă, cei doi însoțitori s-au îndepărtat și s-au întors când au observat că acesta nu mai ieșea. Au trecut undeva la 20 de secunde, băieții îi făceau semne salvamarului, care a sărit și a reușit să ajungă la el în 50 de secunde. A fost scos și resuscitat până la sosirea echipajului SMURD, răstimp în care a vomitat de mai multe ori”, a povestit Eugen Țurcanu, directorul Direcției de Servicii Publice, Sport și Agrement, care administrează parcul.

Cadrele medicale l-au resuscitat la fața locului. Tânărul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, însă a intrat în stop cardio-respirator câteva ore mai târziu. El a fost diagnosticat și cu infecție COVID-19.

„Am fost anunțat cu privire la incident de către șeful de serviciu. Este regretabil că teribilismul conduce la victime, este regretabil că un tânăr și-a pierdut viața dintr-o joacă. Eu voi pune la dispoziția organelor de anchetă imaginile surprinse de camerele de supraveghere și tot ce este nevoie pentru elucidarea situației”, a mai precizat Eugen Țurcanu.

Corpul neînsuflețit a fost preluat de specialiștii Serviciului de Medicină Legală.

„În cauză, s-a deschis dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii evenimentului. Urmează efectuarea autopsiei în vederea stabilirii cu exactitate a cauzei survenirii decesului”, a precizat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean.

 

Spune-ne opinia ta