Sute de polițiști, jandarmi și elevi au participat la cursuri de prim ajutor! FOTO

Sute de polițiști, jandarmi și elevi au participat la cursuri de prim ajutor! FOTO

Peste 500 de botosaneni, printre care polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, polițiști locali, elevi, dar si simpli cetățeni, au exersat pe manechine tehnicile de a reda funcţiile vitale ale organismului.

Această acţiune are drept scop creşterea numărului de persoane informate şi instruite din județ în tehnicile de prim ajutor şi salvarea a cât mai multor vieţi omeneşti si a fost organizată cu ocazia Zilei Europene a Resuscitarii. 

Cursurile de prim ajutor au fost predate de către medicii și asistenții U.P.U. – SMURD din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani, împreună cu paramedicii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani.

Lecțiile au avut loc în municipiul Botoșani - Sala Polivalentă "Elisabeta Lipa", în municipiul Dorohoi - Sala Polivalentă, precum și în sălile de sport din orașele Săveni și Ștefănești.

Acest demers are ca scop educarea populaţiei din județul Botoșani în ceea ce priveşte acordarea primului ajutor, în vederea creşterii numărului de supravieţuitori în cazul unui stop cardio-respirator. Victimele unui stop cardio-respirator au nevoie de manevre de resuscitare în cel mai scurt timp posibil, deoarece resuscitarea asigură un debit cardiac mic, dar esenţial către inimă şi creier.







 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Alertă: Tânăr dat dispărut, după ce a plecat din Botoșani la Arad!

astăzi, 14:35
25

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unui tânăr, de 27 de ani, din municipiul Botoșani.Botoșăneanul a plecat pe 21 aprilie a.c. în municipiul Arad, ...

Florentin Țuca: Adevăr sau provocare?

astăzi, 14:28
16

Asistam, în urmă cu câțiva ani, la o dezbatere între două echipe de adolescenți pe o temă care mi-a ridicat sprâncenele și atenția: „O lume în care fiecare p...

Regulamentul Concursului de Eseuri și Poezie ”Sfinții închisorilor”, ediția a VI-a, Botoșani 2024

astăzi, 14:16
9

Competiția își propune să scoată în evidență, prin valorificarea viziunii tinerilor elevi, rolul și importanța jertfei pătimitorilor din închisorile comuniste; transformări...