Soți intoxicați în beci, din cauza emanațiilor de fermentare. Mesaj al IJSU

Soți intoxicați în beci, din cauza emanațiilor de fermentare. Mesaj al IJSU

Doi soți din municipiul Dorohoi au ajuns la spital, joi, după ce au căzut într-un beci, unde s-ar fi intoxicat cu dioxid de carbon, potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU).

S-a întâmplat în jurul orei 13:00, pe strada D. Gherea din oraș. Cei doi soți, de 60 respectiv 64 ani, au fost scoși din beci de către pompieri și preluați de echipajul Serviciului Județean de Ambulanță și cel al SMURD, fiind seminconștienți.

„Le-a fost administrat oxigen. Cel mai probabil, s-au intoxicat cu dioxid de carbon rezultat în urma fermentării mustului”, a precizat Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al ISJU.

___________

Pentru a evita cazurile de intoxicaţie cu dioxid de carbon, acumulat în spații închise, pe timpul fermentării mustului, ISU Botoșani vă recomandă:

– nu puneţi mustul la fermentat în spaţii închise;

– nu intraţi în încăperile în care fierbe vinul, fără a asigura o ventilaţie corespunzătoare;

– anunţaţi pe cineva că veţi intra într-o astfel de încăpere;

– verificaţi concentraţia de oxigen din încăperea în care intraţi, prin aprinderea unei lumânări. În cazul în care se va stinge, înseamnă cu nu există suficient oxigen;

– sunt mai susceptibili de a se intoxica cei cu probleme respiratorii, cardiace, neurologice.

– nu intraţi în încăperea în care există deja o victimă fără echipament de protecţie pentru că este posibil să vă intoxicaţi şi dumneavoastră;

– sunaţi la 112 în orice astfel de situaţie.

 

Spune-ne opinia ta