Șoferi lăsați fără permis pentru neacordare de prioritate pietonilor!
BOTOSANI

La data de 23 mai a.c., sub coordonarea Direcţiei Rutiere a Poliţiei Române,  poliţiştii rutieri au desfăşurat, pe raza întregului judeţ, o acţiune pentru prevenirea evenimentelor  rutiere generate de neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor.

Șoferi lăsați fără permis pentru neacordare de prioritate pietonilor!

Scopul activităţilor a fost de a preveni şi combate încălcarea normelor rutiere de către conducătorii auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversare regulamentară sau vehiculelor care au acest drept.

Astfel, în intervalul orar 07.00-10.00, poliţiştii au acţionat pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul neacordării priorităţii de trecere pietonilor aflaţi în traversarea regulamentară a drumului public.

De asemenea, după acest interval orar, pe parcursul întregii zile, poliţiştii au acţionat pentru depistarea şi sancţionarea şoferilor care nu acordă prioritate de trecerea vehiculelor care au acest drept.

La acţiunea organizată, au participat 29 de poliţişti, dintre care 26 din cadrul Serviciului Rutier.

În urma activităților desfăşurate, au fost aplicate 74 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

8 conducători auto au fost sancţionaţi pentru că nu au acordat prioritate de trecere pietonilor, faţă de aceştia fiind stabilită şi măsura complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru 30 de zile.

Aceeaşi măsură complementară a fost stabilită şi pentru alţi 4 şoferi, însă pentru încălcarea altor norme rutiere.

Totodată, 4 sancţiuni au fost aplicate conducătorilor auto care nu au acordat prioritate de trecere altor vehicule.

Poliţiştii continuă acţiunile pentru siguranţa traficului rutier şi prevenirea evenimentelor negative în trafic şi în perioada următoare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) Geamuri curate, fără pete și fără stres, în 5 pași simpli

astăzi, 11:52
45

Știi acel moment când soarele strălucește fermecător prin ferestre și scoate la iveală urmele inestetice ale degetelor, petele lăsate de picurii de ploaie sau urmele de la ultima sesiune ...

Incendiu în balconul unui apartament din Botoșani, proprietara a suferit un atac de panică! (Foto)

astăzi, 11:32
236

Deși era acasă, proprietara nu  și-a dat seama ca ard lucrurile din balcon. Un vecin a observat ca iese fum și a sunat la 112 după ajutor.La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detaș...

Părintele Vasile Gavrilă : „Mielul de Paşti nu face parte nici din rânduiala bisericească, nici din pregătirea duhovnicească de Paşti”

astăzi, 10:21
100

De Sfintele Pasti exista obiceiul sa se sacrifice miei. Pastile este o sarbatoare pe care o intalnim atat la evrei, cat si la crestini. Pentru evrei Pastile semnifica trecerea din robia egipteana la l...