Șofer rămas pieton, după un accident la beție cu BMW-ul fără ITP

Șofer rămas pieton, după un accident la beție cu BMW-ul fără ITP

Un accident rutier provocat la beție a avut loc, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în zona benzinăriei Lukoil, la ieșirea din municipiul Botoșani înspre localitatea Cătămărăști-Deal. Un tânăr a intrat cu BMW-ul pe scuar, alegându-se ulterior cu două amenzi și dosar penal.

Potrivit polițiștilor direcționați la fața locului, un tânăr de 25 de ani, în timp ce conducea autoturismul marca BMW pe Calea Națională, dinspre Cătămărăști înspre Botoșani, a pierdut controlul asupra direcției de mers, împrejurare în care a intrat în coliziune cu scuarul care desparte cele două sensuri de mers.

„În urma impactului au rezultat doar pagube materiale. Conducătorul auto se afla sub influența băuturilor alcoolice, aparatul etilotest indicând o valoare de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat. Autoturismul pe care îl conducea nu avea asigurare obligatorie și nici nu avea efectuată inspecția tehnică periodică, motiv pentru care a fost sancționat cu amendă în cuantum de 1305 lei, totodată fiindu-i reținute plăcuțele cu numerele de înmatriculare și certificatul de înmatriculare”, a precizat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean.

De asemenea, tânărul a mai primit o sancțiune pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 cu amendă în cuantum de 500 de lei, potrivit acesteia.

În cauză, a fost deschis dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

(foto: arhivă)

 

Spune-ne opinia ta