Simțul civic al unui jandarm aflat în timpul liber a dus la reținerea unui tânăr într-o stație peco din Botoșani!

Totul s-a petrecut după miezul nopții, într-o stație peco din municipiul Botoșani. Pentru că tânărul de 26 de ani a devenit recalcitrant și a vrut să fugă, jandarmul nu a mai stat pe gânduri: l-a prins și l-a imobilizat până la venirea polițiștilor.

În cursul nopții de joi spre vineri, în jurul orei 01:30, colonelul Ciobanu Ovidiu, din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Botoșani, aflat în timpul liber în incinta unei stații peco din municipiul Botoșani, a sunat la 112 și a sesizat faptul că un conducător auto, la intrarea în stația peco, a fost pe punctul de a produce un accident și părea că se afla într-o stare avansată de ebrietate.

Conducătorul auto încerca să-și cumpere băuturi alcoolice în momentul în care a fost interceptat de jandarm, care l-a atenționat că nu va mai părăsi zona respectivă la volanul autoturismului, iar polițiștii rutieri sunt pe drum.

În acest context, conducătorul auto a încercat să părăsească locul respectiv, însă a fost urmărit, prins și imobilizat de către jandarm, până la sosirea polițiștilor rutieri.

Ulterior, i-a fost stabilită identitatea în persoana unui tânăr de 26 de ani, din municipiul Botoșani. Fiind testat cu aparatul etilotest, valoarea indicată a fost de 1,76 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Mai mult decât atât, acesta nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Ulterior, tânărul a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei,

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-au produs faptele, urmând ca în funcție de rezultate să fie dispuse măsuri legale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Acuzație de tentativă de omor: Un bărbat violent din Botoșani va da socoteală în fața legii!

astăzi, 19:51

Conform cercetărilor polițiștilor, în ziua anterioară, în timp ce se afla într-un imobil de locuințe din municipiul Botoșani, pe fondul unui conflict, acesta ar fi lovit victim...

Evenimentele culturale și religioase de la Botoșani, desfășurate sub supravegherea jandarmilor!

astăzi, 19:15

Vineri, 19 jandarmi botoșăneni vor acorda sprijin Grupării de Jandarmi Mobile Bacău în cadrul misiunii de asigurare a ordinii și liniștii publice la meciul de fotbal dintre echipele F.C. B...

S-a urcat băut la volan: Polițiștii l-au oprit pe o stradă din Botoșani!

astăzi, 18:34

Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a refuzat recolatrea de p...