Scandal la Infecțioase. Un botoșănean suspect de coronavirus a încercat să fugă din spital. Jandarmii și polițiștii au acționat de urgență

Bărbatul a scăpat doar cu sancționare verbală.

Scandal la Infecțioase. Un botoșănean suspect de coronavirus a încercat să fugă din spital. Jandarmii și polițiștii au acționat de urgență

Un bărbat în vârstă de 46 de ani, din municipiul Botoşani, internat pe Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean, fiind suspect de infectare cu coronavirus, a încercat să fugă din unitate miercuri seară.

Este vorba despre un bărbat întors recent din străinătate. După ce autoritățile au dispus internarea sa în spital, acesta s-a conformat, inițial, măsurilor. Miercuri seară, însă, botoșăneanul a devenit violent verbal cu cadrele medicale, refuzând supunerea la tratament și colaborarea cu personalul secției, apoi începând să amenințe că va scuipa orice persoană se apropie de el, pentru a o infecta cu coronavirus, deși afecțiunea nu a fost confirmată încă.

Bărbatul a încercat să părăsească unitatea forțat, motiv pentru care au fost solicitate echipaje de poliție și de jandarmi, prin apel la 112.

Cei care l-au potolit pe bărbat au fost jandarmii, care au preluat cazul, polițiștii nestabilind o sancțiune pe această speță. De cealaltă parte, inclusiv Insectoratul Județean de Jandarmi (IJJ) a hotărât ca pacientul să fie doar mustrat.

„Bărbatul a fost avertizat verbal să respecte normele legale și condițiile impuse în spital”, spun surse din forțele de intervenție.