Săptămână sub zodia focului pentru botoșăneni

Săptămână sub zodia focului pentru botoșăneni

Săptămâna trecută, pompierii botoşăneni au avut 171 misiuni de protecţie a vieţii, mediului şi valorilor materiale, ceea ce înseamnă, în medie, 24 intervenții pe zi.

Astfel, s-a acționat pentru: stingerea a 20 incendii ( 11 de vegetație uscată), acordarea primului ajutor calificat pentru un număr de 113 persoane, precum și în alte situații de urgență (deblocare uși, transport persoane supraponderale, căutare persoană dispărută etc.).

Totodată, s-au desfășurat 29 de activităţi de recunoaştere în teren pe timpul verificării funcționării mijloacelor de alarmare publică.

Pe timpul intervenţiilor au fost salvate/asistate 113 persoane.

20 incendii într-o singură săptămână

Săptămâna trecută, pompierii botoșăneni au fost solicitați și au intervenit pentru stingerea a 20 incendii ( 11 de vegetație uscată) produse pe raza localităților: Călinești (oraș Bucecea), Cătămărăști Vale (comuna Mihai Eminescu), Ibănești, Flămânzi, Botoșani, Trușești, Băiceni (comuna Curtești), Gorbănești, Blândești, Vlădeni, Hudești, Hulub (Dângeni) și Dorohoi.

Cauzele probabile care au generat evenimentele cu foc au fost: foc deschis în spații deschise, coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile sau necurățat de funingine, folosirea intenționată a sursei de aprindere și scurtcircuit electric.

Pentru stingerea incendiilor și înlăturarea efectelor au intervenit, în total, 164 pompieri militari și voluntari.

Valoarea pagubelor a fost estimată la circa 35.000 de lei. S-au salvat și protejat bunuri materiale în valoare de circa 3.000.000 de lei.   

Evenimentele cu foc puteau fi prevenite dacă proprietarii caselor și-ar fi verificat, reparat, izolat termic și curăţat periodic coşurilor de evacuare a fumului.

Incendiile de vegetație uscată nu s-ar fi produs dacă se respectau regulile şi măsurilor de apărare împotriva incendiilor specifice utilizării focului deschis pentru arderea miriştilor, vegetaţiei uscate şi resturilor vegetale”, precizează reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
103

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
60

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
59

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...