Razii de amploare, noaptea trecută, în Botoșani. Peste 50 de sancțiuni, un șofer drogat a fost scos din trafic! (Foto)

La acțiune au participat polițiștii, jandarmii, polițiștii de frontieră, cu câinii special antrenați pentru astfel de situații.  

Polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, cu sprijinul celor de investigații criminale, a polițiștilor rutieri, a celor din cadrul subunităților de poliție și a jandarmilor și polițiștilor de frontieră au desfășurat o acțiune de amploare, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale în segmentul stradal și pentru impunerea unui climat de ordine și siguranță publică.

Forțele de ordine au desfășurat activități de prevenire și combatere a elementului infracțional în Botoșani, în noaptea de 4 spre 5 octombrie.

Au fost vizate zonele în care se formează aglomerări de persoane precum și cele din apropierea localurilor publice, prilej cu care au fost legitimate peste 500 de persoane, 36 dintre acestea fiind supuse controlului corporal, fără a fi identificate bunuri interzise la deținere.

Zeci de sancțiuni, un șofer drogat scos din trafic

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 54 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 43.000 de lei. Dintre acestea, 21 au fost aplicate pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, iar 29 pentru abateri la regimul rutier.

De asemenena, în urma testării cu aparatul DrugTest, un conducător auto din municipiul a fost depistat pozitiv.

La data de 4 octombrie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe strada Ion Pilat din municipiul Botoșani, un autoturism condus de un tânăr, de 29 de ani, din aceeași localitate.

Întrucât avea un compotament suspect, acesta a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul indicând posibila prezență a substanșelor psihoactive în organism (amphetamine). Conducătorul auto a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice.

Conducătorului auto i-a fost reținut permisul de conducere, până la emiterea rezultatului analizelor toxicologice, care vor stabili prezenței sau absența substanțelor psihoactive în organism, ori până la împlinirea termenului de 72 de ore de la momentul finalizării procedurilor de recoltare a mostrelor biologice.





 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un colegiu de renume și o școală rurală din Botoșani, decorate de Klaus Iohannis de Ziua Educaţiei!

astăzi, 13:05

”Onorăm rolul esenţial al tuturor celor care sunt parte a procesului de învăţământ în ghidarea tinerilor noştri pe calea cunoaşterii şi a asumării valorilor pe care se...

Carmen, o mamă văduvă din Botoșani, are nevoie urgent de ajutor după operație! (Foto)

astăzi, 12:41

”O poate aduce cineva cu mașina de la spitalul din Iași sau o poate ajuta cineva cu bani pentru a căuta o mașină care să o aducă acasă?”, este mesajul transmis public de către pre...

Diplomă de Vrednicie pentru botoșăneanul care salvează inimi: ”Este o onoare care ne amintește de misiunea noastră profundă” (Foto)

astăzi, 10:48

Vlad Plăcintă a primit, din partea Înalt Prea Sfinției Sale Teofan, Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, Diploma de Vrednicie pentru întreaga activitate desfășurată în cadrul ...