Polițiștii din Botoșani și Neamț au acționat la Stânca-Costești, bărbat prins în flagrant! (Foto)

Acțiunile au avut loc în zona lacului de acumulare Stânca-Costești și s-au desfășurat în baza planului de acțiune CLEAN WATERS 2024.

În perioada 28 septembrie - 02 octombrie 2024, polițiștii din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Botoșani, împreună cu cei din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Neamț și Sectorului Poliției de Frontieră Stânca au ocționat pentru prevenirea și combaterea oricăror fapte ilegale, în domeniul piscicol.

Zeci de persoane legitimate, agenți economici verificați!

Activitățile au avut loc în zona lacului de acumulare Stânca-Costești și s-au desfășurat în baza planului de acțiune CLEAN WATERS 2024, fiind folosite două ambarcațiuni aparținând poliției transporturi și poliției de frontieră.

În cadrul activităților defășurate au fost legitimate peste 50 de persoane, verificate 6 autovehicule și 6 agenți economici, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 1.000 de lei. Totodată, au fost constatate doua infracțiuni. 

Pescuit ilegal cu harpoane

La data de 1 octombrie 2024, pe malul lacului de acumulare Stânca Costești a fost depistat în flagrant delict un bărbat de 53 de ani, din orașul Ștefănești, în timp ce desfășura activități de pescuit cu unelte ilegale.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de pescuit cu japca prin greblare și harpoane, cercetările fiind continuate pentru stabilirea întregii situații de fapt.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Firmă de curierat în vizorul polițiștilor locali, după ce angajații au încălcat legea! (Foto)

astăzi, 13:46

Un polițist local care se afla de serviciu a observat, pe camera de supraveghere instalată într-o zonă a municipiului Botoșani, cum doi bărbați descarcă dintr-un autoturism aparținâ...

Prezența unui urs în preajma unui comune din Botoșani a fost semnalată prin RO-ALERT!

astăzi, 13:16

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Nicolae Iorga" al Judeţului Botoşani a transmis mesaj RO Alert pentru locuitorii din Vorona, Copălău, Coșula, Cristești,  Flămâ...

Stareța Mănăstirii Voroneț, demisă din funcție, alături de conducătorii altor cinci unități de cult!

astăzi, 12:32

Stareța Mănăstirii Voroneț, stavrofora Gabriela Platon, a fost demisă din funcție de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, alături de conducătorii altor cinci unități de cult din județul...