Poliţist nemulţumit că a fost lăsat de colegi fără permis pentru 90 de zile, după o tamponare cu mașina unui botoșănean

O autospecială de politie a fost avariata, săptămâna trecută, in urma unui eveniment rutier petrecut chiar in apropierea sediului Inspectoratului Judetean de Politie Suceava, în evenimentul rutier fiind implicat și un șofer din Botoșani. Poliţistul a rămas fără permis de conducere pentru 90 de zile, măsura fiind vehement contestată de agentul în vârstă de 21 de ani. 

Poliţist nemulţumit că a fost lăsat de colegi fără permis pentru 90 de zile, după o tamponare cu mașina unui botoșănean

   Foto: informatiata.ro

Un poliţist implicat într-o banală tamponare a rămas fără permis de conducere pentru 90 de zile, măsura fiind vehement contestată de agentul în vârstă de 21 de ani.

Paradoxal, agentul Beniamin Grigoraş, de la Secţia Rurală Gălăneşti, județul Suceava, a fost sancţionat dur chiar de către un coleg de la poliţia rutieră. 

Potrivit Monitorul de Suceava, joia trecută, poliţistul în vârstă de 21 de ani a venit cu maşina de serviciu de la Secţia Gălăneşti spre sediul poliţiei judeţene din Suceava, pentru a rezolva o problemă de serviciu. Poliţistul circula pe sensul dinspre Areni,iar la sediul IPJ Suceava a virat la stânga pentru a intra în curtea instituţiei. Dacă şoferul de pe banda de lângă axul drumului i-a făcut semn să treacă, cel care venea pe banda I nu l-a observat. Cele două maşini s-au ciocnit, rezultând doar pagube materiale. De precizat şi că poliţistul s-a grăbit să facă stânga pentru a permite unei ambulanţe care venea din spate, cu semnalele acustice pornite, să treacă mai repede. 

Din punct de vedere al legislaţiei rutiere, poliţistul se face clar vinovat de tamponare, pentru neacordare de prioritate, fapt incontestabil.

Poliţistul şi celălalt şofer au fost verificaţi cu etilotestul, rezultând că nu era băuţi, şi au ajuns la Biroul Tamponări al Poliţiei Rutiere. Aici, agentului de poliţie i s-a spus că i se va întocmi proces-verbal de sancţionare şi nu se poate încheia o constatare amiabilă. Decizia a fost luată probabil la dispoziţia unui şef.

Jurnaliștii l-au contactat telefonic pe celălalt şofer implicat în accident, Andrei Olariu, din Vârfu Câmpului - Botoşani. Acesta a confirmat că nu a avut nimic împotriva unei constatări amiabile, pentru că a primit imediat asigurarea RCA de la poliţist, iar acesta nu şi-a contestat vina. Acesta a confirmat şi faptul că la acea oră prin zonă a trecut o ambulanţă, iar poliţistul ar fi vrut să-i facă loc. Totuşi, poliţistului i s-a aplicat măsura de sancţionare cu avertisment şi suspendarea dreptului de a conduce 90 de zile, pentru neacordare de prioritate, manevră în urma căreia a rezultat un eveniment rutier. Material complet...

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
13

 Cu multă dorire în suflet pentru viaţa monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată şcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
266

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
233

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...