Peste 40 de pompieri angrenați în stingerea a șase incendii produse, într-o singură zi, din cauza neglijenței

Peste 40 de pompieri angrenați în stingerea a șase incendii produse, într-o singură zi, din cauza neglijenței

Șase incendii s-au produs, în ultimele 24 de ore, pe raza județului Botoșani, în localitățile Bajura, Botoșani, Trușești și Răuseni, a anunțat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU), Dorina Lupu.

Potrivit sursei citate, la Trușești a ars parțial un buldoexcavator, iar la Bajura flăcările au distrus un autoturism, dar și garajul unde era parcat. Cele două incendii au fost generate, cel mai probabil, de un scurtcircuit.

„Tot din cauza unui scurtcircuit, o hotă din bucătăria unui apartament din municipiul Botoșani a luat foc. Flăcările au fost stinse înainte de a produce pagube materiale însemnate. Și o oală uitată pe aragazul în funcțiune a luat foc, iar pentru înlăturarea pericolului au fost chemați pompierii”, a precizat Lupu.

La Răuseni și în municipiul Botoșani s-au înregistrat două incendii de vegetație uscată.

Pentru stingerea celor șase incendii și înlăturarea efectelor au intervenit, în total, 43 de pompieri militari și voluntari.

„Pe timpul intervențiilor au fost protejate bunuri materiale în valoare de aproximativ 1.500.000 lei. Ca urmare a producerii situațiilor de urgență s-au înregistrat pagube materiale de circa 100.000 lei. În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate”, a declarat reprezentanta IJSU Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta