Percheziţii la Hlipiceni! Ce au găsit anchetatorii într-un magazin cu activitatea suspendată!

"Recoltă" bogată a poliţiştilor care au descins la două locuinţe din Hlipiceni! Oamenii legii au descoperit şi că un magazin care avea activitatea suspendată până în anul 2019 funcţiona fără probleme, fiind clienţi care cumpărau "pe caiet".

Percheziţii la Hlipiceni! Ce au găsit anchetatorii într-un magazin cu activitatea suspendată!

   Foto: Arhiva Stiri.botosani.ro

Poliţiştii Secției Rurale 3 Hlipiceni au efectuat, la data de 23 decembrie, două percheziții la locuințele a două persoane, de 68 de ani și respectiv 66 de ani, ambele din comuna Hlipiceni, judeţul Botoşani.

În urma activităţilor, au fost găsite 7.040 de ţigarete (352 de pachete), toate cu timbru de acciză Republica Moldova.

De asemenea, la una dintre locuinţe, au fost găsite 180 de articole pirotehnice (petarde). La aceeaşi persoană, a fost găsită suma de 19.660 lei, 200 euro și 27 lei moldovenești, a căror provenienţă nu a putut fi justificată.

Totodată, s-a constatat că persoana respectivă administrează o societate comercială, care are însă activitatea suspendată din 31.08.2016 până în anul 2019. În magazin și magazia aferentă au fost găsite mai multe produse alimentare, băuturi alcoolice, răcoritoare și produse industriale, a căror proveniență nu a putut fi dovedită acestea fiind expuse și oferite spre comercializare.

“Au fost identificate și mai multe documente ale societății, precum și diferite notițe cu privire la persoanele cărora li s-au valorificat bunuri (caiet de datorii). În cauze continuă ceercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de evaziune fiscală, colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia şi orice operaţiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
150

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
106

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
95

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...