Percheziții cu mascați în locuințele a doi botoșăneni. Suspecții au fost reținuți!

Unul dintre suspecți, de doar 17 ani, este cercetat pentru furt calificat, în timp ce un tânăr de 29 de ani este acuzat de contrabandă şi furt calificat.

Percheziții cu mascați în locuințele a doi botoșăneni. Suspecții au fost reținuți!
Având în vedere cercetările ce se efectuează în mai multe dosare de furt calificat, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale, cu sprijinul celor din cadrul Postului de Poliţie Copălău şi a luptătorilor SAS, au pus în executare două mandate de percheziţie domiciliară emise de Judecătoria Botoşani, la locuinţele a doi bărbaţi, de 17 şi 29 de ani.
 
În urma probatoriului administrat a rezultat că în perioada iulie 2018-mai 2019, cei doi, atât împreună cât şi individual, au pătruns fără drept în locuinţele a cinci persoane vătămate din municipiul Botoşani, de unde au sustras diverse bunuri (materiale de contrucţie, scule electrice şi unelte de grădinărit), precum şi sume de bani.

Prejudiciul total creat prin activitatea infracţională a fost estimat la suma de 30.000 de lei.

Cu ocazia percheziţiilor, la locaţiile vizate au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor, conform prevederilor Codului de Procedură Penală, mai multe mijloace materiale de probă precum şi o parte din bunurile sustrase, acestea fiind restituite persoanelor vătămate.

Totodată, la locuinţa bărbatului de 29 de ani au fost identificate 151 de pachete de ţigarete de provenienţă duty free, pentru care nu deţinea documente justificative. Bunurile în cauză au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Pe numele celor doi au fost emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, aceştia fiind introduşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Botoşani.

Bărbatul de 29 de ani este cercetat sub aspectul comiterii unei infracţiuni de contrabandă şi a infracţiunii de furt calificat (trei acte materiale), iar tânărul de 17 ani pentru comiterea infracţiunii de furt calificat (patru acte materiale).
 
"Precizăm că pe tot parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală precum şi de prezumţia de nevinovăţie. Activităţile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR", au precizat anchetatorii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Daniel Haidarli și Marea Degustare de la Iași: O poveste despre devotament și profesionalism (galerie foto)

astăzi, 09:40
26

În lumea fascinantă a vinurilor și gastronomiei, câteva evenimente deosebite au strălucit recent în peisajul cultural și culinar al României, sub îndrumarea atentă a...

Concert de pricesne la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Concești!

astăzi, 09:34
16

Duminică, 28 aprilie, în biserica Parohiei „Nașterea Maicii Domnului” din Concești, Protopopiatul Darabani, județul Botoșani, a avut loc Concertul prepascal de pricesne și c&ac...

Militarii botoșăneni pe podium la o competiție importantă!

astăzi, 09:03
41

Militarii Batalionului 335 Artilerie „Alexandru cel Bun” din Botoșani s-au clasat pe locul I la o importantă competiție.Este vorba despre „Cea mai bună piesă de artilerie te...