Patru tineri arestați după un flagrant în Botoșani! Cum erau expediate drogurile tocmai din Olanda! (Foto)

Au fost puse în executare patru mandate de percheziție domiciliară la locuințele persoanelor cercetate, fiind descoperite și ridicate mai multe mijloace de probă.

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Botoșani, au documentat activitatea infracțională a 4 persoane, cercetate pentru introducerea în țară de droguri de mare risc, fără drept, trafic de droguri de mare risc, efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, complicitate la trafic de droguri de mare risc și complicitate la efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

La data de 9 septembrie, una dintre persoanele cercetate în cauză a fost prinsă în flagrant delict, în municipiul Botoșani, în timp ce ar fi ridicat un colet, ce ar fi fost expediat din Olanda și care ar fi conținut aproximativ 900 de grame de substanță psihoactivă 2MMC și 0,65 grame de cocaină, destinate comercializării.

În baza unei înțelegeri prealabile, celelalte 3 persoane cercetate s-ar fi aflat în proximitatea locului din care a fost preluat pachetul pentru a asigura zona și a o anunța pe cea de-a patra persoană în cazul apariției organelor de urmărire penală.

Au fost puse în executare 4 mandate de percheziție domiciliară la locuințele persoanelor cercetate, fiind descoperite și ridicate mai multe mijloace de probă.

La data de 9 septembrie, procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Botoșani au dispus reținerea celor 4 persoane, iar ieri, 10 septembrie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Botoșani a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

”Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, au transmis reprezentanții IPJ Botoșani.




 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Școala Altfel ” la un colegiu din Botoșani: Lecții de prim-ajutor și conduită preventivă! (foto)

astăzi, 17:15

Activitățile au fost organizate în cadrul Programului „Școala Altfel”, la solicitarea instituției de învățământ Paramedicii SMURD le-au vorbit copiilor despre o...

A dispărut Ioan. Poartă cizme de cauciuc și are pe cap un fes gri! (Foto)

astăzi, 14:43

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unui bărbat, de 46 de ani, din comuna Havârna, județul Botoșani, care în data de 16 septembrie a.c. a părăsit st&a...

Doliu în jurnalism: „Era o enciclopedie ambulantă!”

astăzi, 14:07

Veste tristă pentru jurnalismul românesc. Dragoș Tăbăran, un expert al știrilor externe și un specialist in spatiul ex-sovietic, s-a stins din viață în această dimineață. A f...