Paşaport fals descoperit de poliţiştii de frontieră de la Stânca, în torpedoul unei maşini. Ce a zis şoferul!

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit un paşaport biometric fals, pe care un bărbat din Republica Moldova urma să îl transporte în Anglia, în schimbul unei sume de bani.

 
Paşaport fals descoperit de poliţiştii de frontieră de la Stânca, în torpedoul unei maşini. Ce a zis şoferul!

În ziua de 05 octombrie a.c., în jurul orei 22.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui microbuz, înmatriculat în Republica Moldova, cetăţeanul moldovean Serghei B., în vârstă de 42 de ani.

Poliţiştii de frontieră au efectuat un control asupra microbuzului, în urma căruia au descoperit, în torpedo, un plic ce conţinea un paşaport biometric bulgăresc. Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, lucrătorii noştri au stabilit că documentul este fals. 

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că în jurul orelor 10.00, în timp ce aştepta, în localitatea Chişinău – R. Moldova, să preia pasageri pentru a-i transporta în Anglia, a fost abordat de un bărbat care i-a propus să transporte plicul până la Londra contra sumei de 10 lire sterline, urmând a fi aşteptat la destinaţie de un cetăţean care îi va solicita plicul.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câte clase trebuie să ai ca să poți conduce o mașină, ce spune legea!

Vineri, 26 Iulie 2024
758

Prin urmare, toți cursanții trebuie să citească și să rețină prevederile din legea circulației. Iar la finalul pregătirii, susțin un examen teoretic, în cadrul căruia răspund la &ic...

Șoferi din Suceava, prinși pe drumurile din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Vineri, 26 Iulie 2024
73

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale pentru cantitatea de 1,5 metri cubi material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancțion...

Invitatul de la Știri cu Gelu Graur: ”Cea mai frumoasă perioadă din an este atunci când sunt pe două roți, împreună cu soția mea!”

Vineri, 26 Iulie 2024
298

Pasiune, adrenalină, călătorii rapide, dar și riscuri în trafic, deseori teribilism și, din păcate, uneori tragedii. În Botoșani, în fiecare lună, zeci de persoane obțin per...