Panică într-un bloc din Botoșani, din cauza unei pâini uitate la cuptor

Panică într-un bloc din Botoșani, din cauza unei pâini uitate la cuptor

A pus o tavă cu pâine la copt, dar a uitat să închidă cuptorul înainte de a pleca de acasă. Fumul degajat în urma arderii i-a alarmat pe vecini, care au sunat după ajutor, informează Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) din Botoșani.

S-a întâmplat, în urmă cu puțin timp, într-un apartament situat la parterul unui bloc de pe strada Aleea Amurgului din municipiul Botoșani.

Trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri din Botoșani, cu două autospeciale de intervenție cu apă și spumă, dar și o ambulanță SMURD au ajuns, în cel mai scurt timp, la fața locului.

„Pompierii au intrat în apartament pe un geam de la balcon și au îndepărtat pericolul. Din fericire, întâmplarea nu a avut consecințe grave”, a adăugat Dorina Lupu.

Pentru a preveni astfel de evenimente, pompierii vă reamintesc că respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit.

Astfel, nu lăsaţi mâncarea pe foc, nesupravegheată. Luaţi-o de la încălzit dacă trebuie neapărat să părăsiţi bucătăria pentru o perioadă îndelungată. După ce aţi terminat de gătit asiguraţi-vă că aţi oprit cuptorul şi aragazul. Nu lăsaţi copiii singuri niciodată în bucătărie. Păstraţi chibriturile şi brichetele acolo unde aceștia nu pot ajunge şi amplasaţi un dispozitiv de siguranţă la uşa de la cuptor;

Curăţaţi şi îndepărtaţi depunerile de grăsime şi resturi de mîncare de pe aragazurile, plitele, prăjitoarele de pâine şi grătarele din bucătărie, deoarece acestea pot lua foc uşor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Accident produs pe fondul alcoolului din sânge

astăzi, 15:00
375

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Dorohoi au fost sesizați prin apel 112, în cursul zilei de duminică, de producerea unui accident rutier pe Drumul Județean DJ 292, în loca...

Bărbat prins drogat la volanul unei mașini neînmatriculate, după ce a încercat să fugă de polițiști

astăzi, 14:03
265

La data de 2 iulie 2022, polițiștii din cadrul Biroului Rutier în timp ce se aflau pe Calea Națională, acționând în cadrul raziei organizată pentru prevenirea accidentelor ruti...

Tânăr prins cu droguri într-un local din Botoșani

astăzi, 13:42
714

În cursul zilei de sâmbătă, în incinta unui local public de pe strada Cuza Vodă, din municipiul Botoșani, câinele polițist din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră di...