Panică într-un bloc din Botoșani, din cauza unei pâini uitate la cuptor

Panică într-un bloc din Botoșani, din cauza unei pâini uitate la cuptor

A pus o tavă cu pâine la copt, dar a uitat să închidă cuptorul înainte de a pleca de acasă. Fumul degajat în urma arderii i-a alarmat pe vecini, care au sunat după ajutor, informează Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) din Botoșani.

S-a întâmplat, în urmă cu puțin timp, într-un apartament situat la parterul unui bloc de pe strada Aleea Amurgului din municipiul Botoșani.

Trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri din Botoșani, cu două autospeciale de intervenție cu apă și spumă, dar și o ambulanță SMURD au ajuns, în cel mai scurt timp, la fața locului.

„Pompierii au intrat în apartament pe un geam de la balcon și au îndepărtat pericolul. Din fericire, întâmplarea nu a avut consecințe grave”, a adăugat Dorina Lupu.

Pentru a preveni astfel de evenimente, pompierii vă reamintesc că respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit.

Astfel, nu lăsaţi mâncarea pe foc, nesupravegheată. Luaţi-o de la încălzit dacă trebuie neapărat să părăsiţi bucătăria pentru o perioadă îndelungată. După ce aţi terminat de gătit asiguraţi-vă că aţi oprit cuptorul şi aragazul. Nu lăsaţi copiii singuri niciodată în bucătărie. Păstraţi chibriturile şi brichetele acolo unde aceștia nu pot ajunge şi amplasaţi un dispozitiv de siguranţă la uşa de la cuptor;

Curăţaţi şi îndepărtaţi depunerile de grăsime şi resturi de mîncare de pe aragazurile, plitele, prăjitoarele de pâine şi grătarele din bucătărie, deoarece acestea pot lua foc uşor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Cristina Lăcătușu, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru CJ Botoșani. „Noi avem o problemă...” (video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
719

Cristina Lăcătușu, membră și președinta formațiunii politice Uniunea Salvați România (USR) – Filiala Botoșani la nivel de județ, care face parte din Alianța Dreapta Unită, și-...

Femeia care își asumă competiția cu actualul și fostul primar al Botoșaniului. „Poziția de consilier local este una nașpa tare” (foto, video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
1124

Raluca Curelariu, consilier local din partea partidului Uniunea Salvați România (USR) – Filiala Botoșani care face parte din Alianța Dreapta Unită, și-a anunțat oficial candidatura p...

Sute de detectoare de monoxid de carbon și fum vor fi instalate în gospodăriile din Botoșani! (foto, video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
634

500 de detectoare de monoxid de carbon și fum vor fi instalate, gratuit, în locuințele unor familii nevoiașe din județul Botoșani, în cadrul campaniei de informare preventivă și de ...