Panică în mai multe localități din județ, din cauza unui început de incendiu

Panică în mai multe localități din județ, din cauza unui început de incendiu

Un început de incendiu a lăsat mai multe localități din două comune fără energie electrică. S-a întâmplat vineri seară, când una dintre dintre camerele unei case din Todireni a fost cuprinsă de flăcări.

Evenimentul s-a produs în jurul orei 21:00. Au ars o parte din tavan și câteva bunuri din încăpere, iar proprietarii au cerut ajutor prin 112. La fața locului s-au deplasat pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție din Trușești și pompierii voluntari din comuna Todireni, cu două autospeciale cu apă și spumă.

„Primii care au ajuns la fața locului au fost pompierii voluntari, care au localizat incendiul. Cauza probabilă este scurtcircuit electric”, a precizat ofițerul Dorina Lupu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență din Botoșani.

Ca măsură preventivă, s-a dispus sistarea energiei electrice pe raza comunei Todireni, ceea ce a afectat și localitățile Hlipiceni și Victoria, din comuna vecină. Populația a fost notificată de compania E-On. 

„Datorită unei situații de urgență, s-a deconectat rețeaua de energie”, s-a anunțat în mesajele transmise de companie. Furnizarea a fost oprită până în jurul orei 22:15.

 

Spune-ne opinia ta