Pământ pârjolit în urma unor incendii (video)

Pământ pârjolit în urma unor incendii (video)

Două incendii de vegetație uscată și miriște s-au produs, în această după-amiază, pe raza localităților Cămătărești Deal și Dersca, informează reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU).

Ambele evenimente au avut aceeași cauza și anume focul deschis în spații deschise. La Cămătărești Deal a ars vegetația uscată de pe aproximativ 3000 de metri pătrați, iar la Dersca, flăcările au mistuit vegetația uscată de pe zece hectare.

Pompierii militari din cadrul Detașamentului de Dorohoi au intervenit mai bine de două ore pentru a opri propagarea arderii. Intervenția a fost îngreunată de zona inaccesibilă pentru autospeciale.

„Incendierea vegetației uscate este interzisă. De ce? Pentru că poate pune în pericol viața oamenilor, poate distruge habitatul unor animale, poate afecta gospodăriile, locuințele, rețelele de electricitate, pădurile sau culturile agricole. Vântul contribuie la propagarea flăcărilor, iar dacă incendiile se manifestă aproape de locuințe, pericolul este și mai mare. Protejați-vă viața și proprietatea și nu uitați că prin incendierea vegetației uscate și a gunoaielor se poluează și mediul înconjurător”, precizează Dorina Lupu, purtător de cuvânt ISU.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
1196

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9777

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1310

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...