Pagube uriașe în urma incendiului din Mileanca. Misiunea pompierilor a durat nouă ore (video)

Pagube uriașe în urma incendiului din Mileanca. Misiunea pompierilor a durat nouă ore (video)

Pagube uriașe înregistrate în urma incendiului izbucnit, sâmbătă după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Mileanca. Un adăpost de peste 1000 metri pătrați, 24 de animale, 250 de tone de furaje, cinci tone de cereale, circa 50 de hectare de vegetație uscată, 300 de litri de ulei de motor și mai multe utilaje au fost distruse de flăcări, arată Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (IJSU).

Potrivit instituției, pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor au intervenit, în total, 25 de pompieri militari, respectiv Detașamentul din Dorohoi, Garda de Intervenție din Săveni și angajații Punctului de Lucru din Darabani, cu patru autospeciale cu apă și spumă. Au fost mobilizați și voluntarii din Darabani, Havârna și Mileanca, cu două autospeciale cu apă și spumă și două boldoexcavatoare. Misiunea de lichidare a incendiului a durat aproape nouă ore.

„Au ars: adăpostul de animale, 250 tone furaje, cinci tone de cereale (porumb, grâu, soia), utilaje agricole, cositoare, anvelope camion, prelate remorcă tir, utilaj pentru tăiat lemne, 300 litri ulei de motor, vegetația uscată de pe 50 ha și două hectare de plantație de salcâmi. În incendiu au pierit 24 animale (șase porci, 14 oi, patru capre). În gospodăria afectată locuiau două familii. S-au salvat și protejat de foc casa, trei anexe, un depozit de furaje, patru remorci de tir, două tractoare, opt animale (cinci vaci și trei viței)”, au transmis reprezentanții IJSU Botoșani.

Intervenția a fost îngreunată de suprafața mare incendiată, cantitatea mare de materiale combustibile, vântul care bătea cu putere.

Cauza probabilă este focul deschis în spații deschise. Inițial, incendiul a fost observat în zona iazului Mileanca. Din cauza vântului, care sufla cu putere, s-a extins cu repeziciune de la vegetația uscată, la gospodărie, mai precizează sursele citate.

 




 

 

Spune-ne opinia ta