Când s-a produs evenimentul, proprietarii nu erau acasă. Vecinii au fost cei care au dat alarma.
La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi, cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, precum și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Corlăteni.
Aceștia au constatat faptul că exista pericolul de propagare a flăcărilor la bunurile din casă, reușind să le protejeze. Totodată, a fost înlăturat și riscul de explozie, din bucataria de vară fiind scoasă o butelie.
Au ars acoperișul casei, anexa și bunurile din interior.
Proprietara casei a primit îngrijiri medicale la fața locului, dar a refuzat transportul la spital.
Cel mai probabil, incendiul s-a produs după ce mai multe materiale combustibile depozitate lângă aragazul în funcțiune, lăsat nesupravegheat, s-au aprins.
„Pentru a preveni astfel de evenimente, vă recomandăm:
- să nu lăsaţi mâncarea pe foc, nesupravegheată;
- să nu așezați pe aragaz sau aproape de acesta materiale textile sau din hârtie;
- după ce aţi terminat de gătit asiguraţi-vă că aţi oprit cuptorul, aragazul și butelia;
- curăţaţi şi îndepărtaţi depunerile de grăsime şi resturile de mâncare de pe aragazurile, plitele şi grătarele din bucătărie, deoarece acestea pot lua foc uşor;
- nu lăsaţi copiii singuri în bucătărie. Păstraţi chibriturile şi brichetele acolo unde aceștia nu pot ajunge şi amplasaţi un dispozitiv de siguranţă la uşa de la cuptor”, transmit reprezentanții ISU.