O bătrână din Flămânzi a rămas fără acoperiș deasupra capului în urma unui incendiu care i-a cuprins locuința (fotogalerie)

O bătrână din Flămânzi a rămas fără acoperiș deasupra capului în urma unui incendiu care i-a cuprins locuința (fotogalerie)

O femeie de 80 de ani, din localitatea Flămânzi, a rămas fără acoperiș deasupra capului, în plină iarnă, în urma unui incendiu. Evenimentul s-a produs sâmbătă seară, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) din Botoșani.

Când s-a produs evenimentul, proprietara nu era acasă. Aceasta a făcut focul în sobă și a plecat să-și viziteze fiul. Când s-a întors, și-a găsit locuința cuprinsă de flăcări și a sunat după ajutor.

„La fața locului au ajuns, în cel mai scurt timp, două echipaje din cadrul Punctului de Lucru Flămânzi și Detașamentului de Pompieri Botoșani, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. Aceștia au constatat că ardea întreaga locuință și că exista pericolul de propagare a flăcărilor la o altă casă. Pompierii au intervenit mai bine de două ore pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor”, a declarat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul ISU.

Cel mai probabil, incendiul a fost generat de jarul căzut din sobă pe materiale combustibile.

Pentru a preveni astfel de evenimente, ISU Botoșani vă recomandă:

▪️ nu lăsați sobele și alte mijloace de încălzire nesupravegheate pe timpul funcţionării.

▪️ nu introduceți în sobă lemne cu lungimea mai mare decât vatra focarului.

▪️ nu lăsați ușa sobei deschisă.

▪️ nu supraîncălziți soba.

✔️ Montați pe pardoseală, în fața ușii de alimentare cu combustibil a mijlocului de încălzire, o bucată de tablă cu dimensiuni de 0,50 x 0,70 metri.

▪️ nu puneți haine la uscat pe sobe sau în imediata lor apropiere.

✔️Stingeți focul pe timpul nopții.

▪️ nu lăsați, niciodată, copiii singuri în casă, mai ales într-o încăpere unde este în funcțiune un mijloc de încălzire. 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Veselie și culoare de Ziua Poliției Române la Botoșani. Oamenii legii au marcat evenimentul pe Pietonalul Unirii alături de copii curioși (video)

Vineri, 24 Martie 2023
308

Astăzi, 24 martie, polițiștii botoșăneni au marcat 201 ani de la prima atestare documentară a Poliției Române și de activitate în slujba cetățenilor.Pentru a celebra acest ev...

201 ani de la prima atestare documentară a Poliției Române vor fi marcați și pe Pietonalul Unirii din Botoșani

Joi, 23 Martie 2023
244

Vineri, 24 martie, în intervalul orar 10:00 – 12:00, pe Pietonalul Unirii din municipiul Botoșani, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani marchează 201 ani de la prima a...

Filmul „Haita de acțiune” va fi difuzat la Cinema „Unirea”

Joi, 23 Martie 2023
264

„Haita de acțiune” este un film românesc de comedie, din 2023, regizat de Vali Dobrogeanu după un scenariu scris tot de el și apare la Cinema „Unirea”.În fil...