Nouă incendii de vegetație s-au produs, în doar patru ore, în județul Botoșani (video)

Nouă incendii de vegetație s-au produs, în doar patru ore, în județul Botoșani (video)

Nu mai puțin de nouă incendii de vegetație uscată au avut loc, miercuri, pe raza județului Botoșani, într-un interval temporal de patru ore, au transmis reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU).

Potrivit acestora, evenimentele s-au produs în localitățile Tocileni, Frumușica, Tulbureni, Sapoveni, Orășeni Deal, Suharău, Rădăuți Prut, Coșula și Costești, soldându-se cu arderea unei suprafețe totale de 35 de hectare de vegetație.

„La Frumușica, Suharău și Sapoveni, trei locuințe au fost în pericol de a lua foc. Pompierii au intervenit prompt și le-au protejat de flăcări. La Costești, Rădăuți Prut și Orășeni Deal, puțin a lipsit ca incendiile să nu ajungă și la pădure. Cea mai dificilă intervenție a fost cea pentru stingerea incendiului care a cuprins vegetația uscată de pe un câmp de la marginea localității Orășeni Deal. Focul s-a extins cu repeziciune, din cauza vântului, pe aproximativ 25 de hectare și amenința pădurea din apropiere. Degajările mari de fum, schimbările bruște ale direcției vântului, suprafața mare incendiată au îngreunat misiunea pompierilor. Aceștia au depus un efort considerabil pentru a opri propagarea flăcărilor”, au precizat reprezentanții IJSU.

Pentru stingerea incendiilor au acționat pompierii militari din cadrul Detașamentului din Botoșani, ai Punctului de Lucru din Flămânzi și voluntarii din comunele Ungureni, Curtești, Nicșeni, Suharău, Rădăuți Prut, Coșula și Stăuceni.

„Cauzele probabile de producere a acestora au fost focul deschis în spații deschise și fumatul în locuri nepermise”, mai arată sursele citate.

 

 

 

Spune-ne opinia ta