Minor reținut pentru complicitate la înșelăciune prin metoda ”accidentul”

Minor reținut pentru complicitate la înșelăciune prin metoda ”accidentul”

Având în vedere cercetările care se efectuează într-un dosar penal privind săvârșirea a două infracțiuni de tentativă la înșelăciune și o infracțiune de înșelăciune, la data de 10 iunie 2021,  polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 9 Vlăsinești, cu sprijinul celor din cadrul Poliției Municipiului Iași și Poliției Municipiului Gherla, au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară la două locații din Penitenciarul Gherla și o locație din municipiul Iași.

În urma desfășurării activităților la locațiile vizate au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor, bunuri care prezintă interes în cauză.

De asemenea, în baza unui mandat de aducere a fost condus la sediul poliției un minor de 16 ani din municipiul Iași, ulterior, față de acesta fiind luată măsura reținerii pentru 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la înșelăciune.

„În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că minorul, fiind în cunoștință de cauză, în noaptea de 25/26 mai 2021 ar fi luat de la o persoană din municipiul Botoșani suma de 13.500 de lei, ce reprezenta produsul infracțiunii de înșelăciune comisă la data de 25 mai 2021 de autori necunoscuți în dauna persoanei vătămate, o femeie de 83 ani, din comuna Drăgușeni.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor menționate mai sus sub coordonarea procurorului de caz, urmând ca în funcție de rezultatele acestora să fie dispuse măsuri”, au declarat reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

Muzeul Județean Botoșani organizează, sâmbătă, evenimentul cultural Noaptea Muzeelor

Vineri, 11 Iunie 2021
363

Muzeul Judeţean Botoşani organizează sâmbătă, 12 iunie 2021, evenimentul cultural Noaptea Muzeelor.Evenimentul cultural se înscrie în cadrul celui organizat anual la nivel e...

Elevii de clasa a VIII-a încheie vineri cursurile gimnaziului

Vineri, 11 Iunie 2021
284

Elevii de clasa a VIII-a termină, vineri, cursurile ciclului gimnazial, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.Înscrierile pentru susţinerea Evaluării Naţionale au început pe...

Pedofilul de la mall, reținut de polițiștii botoșăneni

Vineri, 11 Iunie 2021
758

La data de 10 iunie 2021, polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 59 de ani din municipiul Botoșani cer...