Microbuz cu români, implicat într-un grav accident în Austria!
UPDATE!

Doi pasageri ai microbuzului înmatriculat în România au fost transportați de urgență la spital cu răni grave. De asemenea, alte persoane au fost rănite. 

Microbuz cu români, implicat într-un grav accident în Austria!

   Foto: stiridiaspora.ro

Un accident în care au fost implicate un microbuz românesc, un autoturism românesc și un tir din Slovacia a avut loc luni după-amiază pe Autostrada A4 în Austria.
 
Doi pasageri ai microbuzului înmatriculat în România au fost transportați de urgență la spital cu răni grave. De asemenea, alte persoane au fost rănite. 

Potrivit stiridiaspora.ro, din câte se pare, de vină ar fi un șofer de camion din Slovacia care a nu păstrat distanța regulamentară. El a intrat puternic într-un alt autoturism din România. În urma coliziunii, TIR-ul ar fi intrat și în microbuz.

Pentru transportarea răniților la spital s-au folosit două elicoptere. Unul dintre răniți a fost transportat la spitalul din Baden, iar celălalt la Eisenstadt. Circulația în zonă a fost blocată timp de două ore, iar coada pe autostradă este de peste zece kilometri. 

 

UPDATEMinisterul Afacerilor Externe a anunțat că opt români au fost răniți în accidentul rutier produs pe o autostradă din Austria. Dintre aceștia, doi au suferit răni mai grave, iar alte șase persoane, printre care și trei minori, au fost rănite ușor.

„Ambasada României la Viena are în atenție accidentul rutier produs în apropierea orașului Bruck an der Leitha, Austria, în care au fost implicate două autovehicule înmatriculate în România. Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la starea de sănătate a persoanelor afectate. Potrivit datelor preliminare obținute de ambasadă, opt cetățeni români au fost răniți în urma accidentului. Dintre aceștia, doi au suferit răni mai grave, iar alte șase persoane, printre care și trei minori, au fost rănite ușor. Toate persoanele rănite au fost transportate la o unitate medicală din zonă pentru îngrijiri”, se arată într-un răspuns al Ministerului Afacerilor Externe remis luni la solicitarea MEDIAFAX.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
256

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
315

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
711

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...