Medicii botoşăneni au solicitat un elicopter SMURD pentru o femeie în stare gravă

O femeie, în stare gravă, a fost transferată, joi după amiază, la Iaşi cu ambulanţa aeriană la solicitarea medicilor botoşăneni. 

Medicii botoşăneni au solicitat un elicopter SMURD pentru o femeie în stare gravă

Pacienta, de 83 de ani, a suferit un infarct în timp ce era internată în spital. Medicii cardiologi au luat decizia transferului la o clinică din judeţul vecin conform protocolului. Elicopterul SMURD a preluat femeia de la UM01189 şi a efectuat transportul la Iaşi. 

 „Pacienta are o multitudine de diagnostice nefavorabile, fiind direcţionată către Iaşi cu un infarct miocardic acut inferio-postero-lateral şi de ventricul drept. A fost predată colegilor de pe elicopterul SMURD”, a precizat medicul Cristian Simionescu, din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

Numărul cazurilor foarte grave, numai în această lună, a depăşit şi cele mai sumbre aşteptări ale specialiştilor, cu pacienţi cu AVC grav sau infarcte masive

Infarctul miocardic este o afecțiune acută, extrem de serioasă,care apare prin astuparea (OCLUZIA) uneia dintre arterele coronare.

Ocluzia se face printr-un cheag de sânge (TROMB) care se dezvoltă foarte rapid la nivelul unei plăci de aterom care se rupe. Astfel, porțiunea de miocard care era irigată de artera coronară respectivă nu mai este alimentată cu sânge, fapt care este urmat de distrugerea progresivă a fibrelor musculare din zona respectivă, proces denumit NECROZĂ.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

astăzi, 21:14
300

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
328

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
198

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...