Locuințe la un pas de a fi mistuite de flăcări, salvate de pompieri

Locuințe la un pas de a fi mistuite de flăcări, salvate de pompieri

Două familii din Balinți, comuna Havârna, și Guranda, comuna Durnești, au fost la un pas să rămână fără acoperiș deasupra capului, luni după-amiază, informează Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (IJSU).

Potrivit sursei citate, locatarii nu și-au supravegheat mijloacele de preparare a hranei și nu și-au izolat coșul de fum față de materialele combustibile.

„Ambele evenimente s-au produs în anexe care erau lipite de case și doar intervenția promptă a salvatorilor a împiedicat propagarea flăcărilor la locuințe”, menționează ofițerul Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al IJSU Botoșani.

Pentru stingerea incendiilor și înlăturarea efectelor au intervenit, în total, 14 pompieri militari din Darabani și Trușești, precum și voluntari din comunele Havârna și Guranda.

„Astfel de evenimente pot fi prevenite dacă izolați coșurile de evacuare a fumului față de materialele combustibile și supravegheați mijloacele de preparare a hranei în timp ce sunt în funcțiune”, precizează reprezentanta IJSU.

 

Spune-ne opinia ta