Locuințe la un pas de a fi mistuite de flăcări, salvate de pompieri

Locuințe la un pas de a fi mistuite de flăcări, salvate de pompieri

Două familii din Balinți, comuna Havârna, și Guranda, comuna Durnești, au fost la un pas să rămână fără acoperiș deasupra capului, luni după-amiază, informează Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (IJSU).

Potrivit sursei citate, locatarii nu și-au supravegheat mijloacele de preparare a hranei și nu și-au izolat coșul de fum față de materialele combustibile.

„Ambele evenimente s-au produs în anexe care erau lipite de case și doar intervenția promptă a salvatorilor a împiedicat propagarea flăcărilor la locuințe”, menționează ofițerul Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al IJSU Botoșani.

Pentru stingerea incendiilor și înlăturarea efectelor au intervenit, în total, 14 pompieri militari din Darabani și Trușești, precum și voluntari din comunele Havârna și Guranda.

„Astfel de evenimente pot fi prevenite dacă izolați coșurile de evacuare a fumului față de materialele combustibile și supravegheați mijloacele de preparare a hranei în timp ce sunt în funcțiune”, precizează reprezentanta IJSU.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Tânăr rănit într-un accident cu motocicleta

Duminică, 30 Mai 2021
2651

Un tânăr a ajuns la spital, duminică după-amiază, în urma unui accident cu motocicleta, petrecut pe Drumul European 58, în localitatea Brehuiești.Potrivit echipajului de pol...

Patru persoane, dintre care doi copii, rănite în urma ciocnirii a două mașini

Duminică, 30 Mai 2021
1887

Un grav accident rutier a avut loc, duminică după-amiază, pe Drumul Național 29, în localitatea Vlădeni. Patru persoane au fost rănite în urma ciocnirii a două autoturisme, a declar...

Botoșănean anchetat pentru amenințări aduse fostei iubite

Duminică, 30 Mai 2021
624

Un bărbat de 51 ani, din comuna Tudora, județul Botoșani, este cercetat penal pentru amenințări aduse fostei concubine, o femeie din orașul Dolhasca, pe care a tot contactat-o telefonic vreme de...