Lângă noi: Percheziții la clinici care eliberau fișe pentru permise auto în 10 minute, șoferii nu erau consultați

Fenomenul fișelor medicale eliberate pentru permise, dar fără ca șoferii să fie verificați, tinde să ia amploare.

Lângă noi: Percheziții la clinici care eliberau fișe pentru permise auto în 10 minute, șoferii nu erau consultați

   Foto: stiridiaspora.ro

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Infracțiunilor Economice Suceava, sub coordonarea unui procuror, desfășoară cercetări într-un dosar privind suspiciuni în eliberarea de fișe medicale necesare pentru obținerea sau schimbarea permisului de conducere, fără ca beneficiarii să se prezinte în realitate la medici pentru examinare, conform informațiilor oferite miercuri de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, Ionuț Epureanu.

Potrivit sursei citate, luni, 10 iulie, a fost efectuată o percheziție domiciliară la sediul unei societăți, unde au fost descoperite 295 de fișe medicale parafate și semnate în alb de medici, registre cu înregistrările pacienților care s-au prezentat la clinică și cărora li s-au eliberat fișe medicale, semnături ale medicilor angajați, precum și 427 de fișe medicale completate și semnate de alte persoane.

Perchezițiile sunt orientate către firma Best Auto Leo, care își are sediul în apropiere de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Suceava.

Fișele auto pentru permisul de conducere erau eliberate în doar 10 minute

Din investigațiile efectuate a reieșit că persoanele care solicitau fișele medicale necesare pentru obținerea sau schimbarea permisului de conducere erau examinate doar din punct de vedere oftalmologic, fără a fi consultați de niciun alt medic specializat menționat în fișele medicale eliberate.

De asemenea, s-a descoperit că după examinarea oftalmologică, persoanele în cauză așteptau aproximativ 10 minute și apoi primeau fișele medicale la recepție.

Ancheta se află în desfășurare pentru a demonstra întreaga activitate infracțională, iar cercetările sunt conduse de polițiștii din cadrul Compartimentului de Investigare a Criminalității la Regimul Fondurilor Publice și a Corupției, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, potrivit stiridiaspora.ro.

În dosar se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de "fals în înscrisuri sub semnătură privată".

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu“ Botoșani organizează concurs de creație literară! (foto)

Friday, 27 September 2024

Lucrările pot fi trimise pe adresa de e-mail: lecturabjme@gmail.com sau pot fi depuse la Sala de Lectură a Bibiotecii, sediul central din Calea Națională, nr. 64. Termenul limită de predare es...

Elevii unei școli din Botoșani învață despre leadership și educație financiară la Târgul anotimpurilor! (foto)

Friday, 27 September 2024

"It takes a village to raise a child" spune un proverb și asta au reușit educatorii, învățătorii și profesorii Școlii Gimnaziale „Sfânta Maria” din Botoșani: ...

Eveniment de excepție marca BIZZ CLUB Botoșani (foto)

Friday, 27 September 2024

Pe 25 septembrie 2024, Hotelul Rapsodia din Botoșani a fost gazda workshop-ului „Vânzări cu IMPACT: Convinge Creierul Instinctual să spună DA”, susținut de Răzvan Curcubătă, ...