Județ sub zodie de foc. „Nici bine nu termină de stins un incendiu, că este anunțat altul”

Județ sub zodie de foc. „Nici bine nu termină de stins un incendiu, că este anunțat altul”

O casă, 50 de hectare de vegetație uscată și un depozit de furaje au ars în incendii petrecute, marți, pe raza județului Botoșani, arată purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU), Dorina Lupu.

Potrivit sursei citate, în jurul orei 8:00, pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție din Trușești au plecat la Gorbănești, unde ardea vegetația uscată de pe aproximativ 50 de hectare. „Din cauza vântului, care suflă cu putere, incendiul se extindea cu repeziciune. Mai multe gospodării erau în pericol. Pompierii militari, dar și voluntarii din Gorbănești, au depus un efort considerabil pentru a opri propagarea arderii”, relatează Lupu.

La scurt timp, un alt apel de urgență anunța că într-un sat alăturat ardea un depozit de furaje. Pompierii voluntari au rămas să stingă ultimul focar, iar militarii, cu cele două autospeciale cu apă și spumă, care nu au putut fi folosite întrucât terenul era accidentat, au plecat să stingă incendiul din Socrujeni.

„50 de baloți de paie ardeau violent, iar flăcările amenințau casa, adăposturile de animale și un alt depozit de furaje. Din primele informații, un vecin a dat foc unor resturi vegetale adunate din gospodărie, iar o scânteie purtată de vânt a ajuns pe furaje”, precizează reprezentanta IJSU Botoșani.

În jurul prânzului, pompierii din cadrul Punctului de Lucru din Flămânzi au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o casă din satul Zlătunoaia. „La sosirea forțelor de intervenție, ardea întreaga construcție Incendiul a fost generat de un coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile din structura acoperișului”, arată sursa citată.

La ora publicării acestui articol, pompierii din Dorohoi intervin pentru stingerea unui incendiu care a cuprins vegetația uscată de pe un câmp din Horlăceni.

„Ultimele zile au fost foarte solicitante pentru pompierii militari și voluntari din județul Botoșani. Nici bine nu termină de stins un incendiu, că este anunțat altul”, subliniază Dorina Lupu.

 

Spune-ne opinia ta