Internat la Psihiatrie, după ce a sunat la 112 și a amenințat că se sinucide

Internat la Psihiatrie, după ce a sunat la 112 și a amenințat că se sinucide

Un apel 112 prin care un bărbat amenința cu un act suicidal a alertat forțele de ordine, marți după-amiază, care au pornit în căutarea acestuia. Persoana în cauză a fost identificată cu ajutorul aplicației de localizare a Serviciului de Telecomunicații Speciale, transmite Inspectoratul Județean de Jandarmi (IJJ), care a preluat cazul.

Sursa citată afirmă că apelantul a părăsit zona unde efectuase apelul, însă a fost găsit după circa 30 de minute în apropierea unei biserici.

„Deoarece apelantul a părăsit zona în care declarase că se află și nu era de găsit, jandarmii au utilizat aplicația de localizare a Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112 și l-au identificat după aproximativ 30 de minute pe Bulevardul George Enescu din municipiul Botoșani, în apropierea Bisericii Sfânta Treime, unde acesta tulbura liniștea publică”, relatează Dan Izotov, purtătorul de cuvânt al IJJ Botoșani.

Echipajul de jandarmi a solicitat sprijinul unei ambulanțe, bărbatul aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. El a fost apoi internat la Secția de Psihiatrie, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate, dar și sancționat contravențional cu amendă în valoare de 200 de lei pentru faptele săvârșite.

„De altfel, bărbatul este o cunoștință mai veche a jandarmilor. Cu câțiva ani în urmă, după ce s-a deplasat cu un taxi la pădurea Rediu și a anunțat la 112 că intenționează să se sinucidă, a fost găsit de un echipaj mixt polițist-jandarm și, de asemenea, a fost internat în spital”, adaugă Izotov.

 

Spune-ne opinia ta