Incident în timpul recoltării. O combină agricolă a fost cuprinsă de flăcări (fotogalerie)

Incident în timpul recoltării. O combină agricolă a fost cuprinsă de flăcări (fotogalerie)

O combină agricolă a luat foc în timp ce recolta soia, sâmbătă după-amiază, pe un câmp de pe raza localității Scutari, comuna Mileanca, transmite purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (ISJU), Dorina Lupu.

Potrivit sursei citate, conducătorul utilajului a observat că ieșea fum din motor, a oprit și a solicitat ajutor prin apel la 112. A intervenit un echipaj din cadrul Punctului de Lucru din Darabani, cu o autospecială de stingere, care a lichidat incendiul înainte ca acesta să se extindă. În pericol erau inclusiv cultura de soia și un lan de cereale din apropiere.

„Cauza probabilă a fost stabilită ca fiind scurtcircuitul”, a precizat Dorina Lupu.

Reprezentanta IJSU Botoșani subliniază că, pentru a preveni incendiile în această perioadă, proprietarii terenurilor și reprezentanții asociațiilor agricole trebuie să:

- verifice mașinile și utilajele agricole din punct de vedere tehnic, să asigurare dotarea acestora cu dispozitive parascântei și cu mijloace de primă intervenție ‐ stingătoare, bidoane cu apă, lăzi cu nisip și mături;

- remedieze defecțiunile apărute la mașinile și utilajele agricole la distanță față de lanurile nerecoltate, miriști sau vegetație uscată;

- alimenteze utilajele cu carburant în punctele de alimentare special amenajate;

- asigure punctele de recoltare cu tractoare cu plug sau disc, cisterne cu apă;

-️ asigure izolarea lanurilor prin fâșii arate sau discuite față de drumuri și păduri sau căi ferate adiacente;

- strângă paiele rezultate în urma recoltării și să are imediat miriștea;

- respecte regulile privind fumatul și utilizarea focului deschis.



 

 

Spune-ne opinia ta