Incident grav în județ. O elevă a încercat să se sinucidă în toaleta școlii

Încă un eveniment nefericit a avut loc în urmă cu mai bine de o săptămână într-o școală din județul Botoșani. O elevă de clasa a VII-a de la Şcoala Broscăuți și-a tăiat venele chiar în unitatea de învăţământ.

În timpul unei ore, ea a cerut voie de la profesor să meargă la baie şi acolo şi-a pus în aplicare planul, după o serie de neînţelegeri avute cu părinţii. Copila a fost găsită, i s-a acordat primul ajutor de către personalul din şcoală, după care au fost anunţaţi părinţii. Din fericire, au fost doar răni superficiale, dar rămân de analizat cauzele care au adus-o pe această copilă în situaţia de a dori să-şi facă rău.

Cazul a fost prezentat directorilor de școli, joi, chiar de șefa Inspectoratului Școlar Județean, Ada Macovei, care a condamnat atitudinea profesorilor din unitatea de învățământ cu privire la acest incident. 

„Avem datoria să ne ocupăm de copii și să vedem ce se întâmplă cu ei. Să ne uităm cu atenție la fiecare dintre copiii pe care îi avem în fața noastră și să vedem ce li se întâmplă. Să nu ne mai trezim că pleacă un copil de la oră și că se duce la baie și își taie venele. Și nu a văzut nimeni nimic. Nu a observat nimeni că se întâmplă ceva cu copilul acesta. Dintr-o armată de profesori și de personal al școlii, nimeni nu vede nimic. Că nu vezi se întâmplă…, dar nici să nu simți? Să nu te doară capul? Este impardonabil”, a spus Ada Macovei directorilor de școli.

Șefa IȘJ a precizat că personalul didactic și nedidactic din școli trebuie să aibă grijă de copii, pentru că primesc salarii.

„Ei ar trebui să aibă grijă de copii pe banii statului. (…) Trebuie să-i responsabilizăm”, a mai spus Ada Macovei. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zeci de infracțiuni de furt în ultimele zile, cum și unde acționează infractorii!

astăzi, 09:14

Specificul furturilor din buzunare constă în faptul că locul de acțiune este un spațiu restrâns, de regulă favorizat de aglomerație. În general, se fură în mijloacele...

Lista actualizată a medicamentelor care te pot lăsa fără permis de conducere. Ce ai de făcut pentru a trece cu bine de drug test!

astăzi, 08:31

Pe listă apar medicamente noi, precum Tramadolul, Tramadol în combinație cu Paracetamol sau pastile indicate în cazul tulburărilor de somn. Vorbim despre medicamente care conțin substa...

Calendar Ortodox: Cinstim astăzi pe Sf. Proroc Ioil; Sf. Mc. Uar; Sf. Cleopatra; Sf. Cuv. Ioan de la Rila

astăzi, 08:07

Numele lui înseamnă „dragostea lui Dumnezeu” şi el a prorocit după ce evreii s-au întors din robia babilonică. Ne-a lăsat o carte, împărţită ulterior în pat...