Incendiu puternic într-o localitate din Botoșani, focul a fost provocat de scântei mecanice de la un utilaj agricol! (foto)

Peste cinci tone de furaje, o platformă auto și aproximativ 1000 de metri pătrați de vegetație uscată au ars în incendiu. 

Incendiu puternic într-o localitate din Botoșani, focul a fost provocat de scântei mecanice de la un utilaj agricol! (foto)

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani spun că incendiul a fost generat de scântei mecanice provenite de la un utilaj agricol folosit pentru formarea baloților de paie.

Evenimentul s-a petrecut joi după-amiază pe un câmp din localitatea Buzeni. 

Alarma a fost dată chiar de șoferul balotierei. Până la sosirea pompierilor, acesta a reușit să îndepărteze utilajul agricol din zona de pericol.

La caz au ajuns, în cel mai scurt timp, două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. Aceștia au intervenit rapid pentru ca flăcările să nu se extindă.

Pentru a preveni incendiile în această perioadă, proprietarii terenurilor și reprezentanții asociațiilor agricole trebuie să:

-        verifice maşinile şi utilajele agricole din punct de vedere tehnic, să asigurare dotarea acestora cu dispozitive parascântei şi cu mijloace de primă intervenție ‐ stingătoare, bidoane cu apă, lăzi cu nisip şi mături;

-        remedieze defecţiunile apărute la maşinile şi utilajele agricole la distanță față de lanurile nerecoltate, mirişti sau vegetație uscată;

-        alimenteze utilajele cu carburant în punctele de alimentare special amenajate;

-        asigure punctele de recoltare cu tractoare cu plug sau disc, cisterne cu apă;

-        asigure izolarea lanurilor prin fâşii arate sau discuite faţă de drumuri şi păduri sau căi ferate adiacente;

-        strângă paiele rezultate în urma recoltării şi să are imediat miriştea;

-        respecte regulile privind fumatul şi utilizarea focului deschis.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Evenimentele înregistrate la nivel județean rămân în atenția Centrului Operațional pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea vieții.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență  https://fiipregatit.ro și din aplicația de mobil DSU care poate fi descprcată gratuit din APP Store și Google Play.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Accident la Flămânzi, trei mașini avariate!

astăzi, 16:49
701

La caz au ajuns pompierii din cadrul Punctului de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere și modul de descarcerare, echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD,  dar și un echip...

Aproape de noi: Captură impresionantă de droguri descoperită de polițiști la locuința unui bărbat din Suceava! (foto)

astăzi, 15:08
274

Din cercetările efectuate a reieșit faptul că în perioada martie - iunie 2024 acesta ar fi deținut și comercializat diferite cantități de droguri de risc (canabis) către consumatori, inc...

Actrița Ileana Stana Ionescu a încetat din viață la vârsta de 87 de ani!

astăzi, 14:35
377

Îndrăgita actriță se afla în spital, potrivit antena3.ro.Vestea morții actriței a fost anunțată de către Alexandra Velniciuc, pe o rețea socială: „Dumnezeu să o ierte ...