Incendiu într-un bloc din municipiu, din cauza unei lumânări. Un bărbat a fost transportat la spital

Incendiu într-un bloc din municipiu, din cauza unei lumânări. Un bărbat a fost transportat la spital

O lumânare aprinsă lăsată nesupravegheată lângă materiale combustibile a provocat un incendiu, joi dimineață, într-o garsonieră situată la etajul 1 al unui bloc de pe strada Adrian Adamiu din municipiul Botoșani.

Potrivit pompierilor care au ajuns la fața locului, când s-a produs evenimentul, proprietarul, în vârstă de 58 de ani, era în locuință, dar nu a realizat că o parte din bunurile din interior s-au aprins.

Alarma a fost dată puțin după ora 03:00 de vecini, care până la sosirea forțelor de intervenție s-au autoevacuat.

„Două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri din Botoșani, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, dar și o ambulanță aparținând Serviciului Județean de Ambulanță din Botoșani, au ajuns, în cel mai scurt timp, la fața locului. La sosirea forțelor de intervenție, ardeau mocnit câteva bunuri din interiorul garsonierei. Proprietarul a fost găsit de pompieri căzut în locuință și preluat de echipajul SAJ Botoșani, fiind transportat la spital deoarece a inhalat fum”, a declarat Dorina Lupu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) din Botoșani.

Celelalte 39 de persoane care au ieșit din case nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Pentru a preveni astfel de evenimente pompierii botoșăneni vă recomandă să vă asigurați că lumânările se află în poziție verticală și sunt fixate într-un suport special destinat, astfel încât să nu cadă sau să curgă picături de ceară fierbinte, să nu lăsați lumânările aprinse dacă trebuie să părăsiți încăperea, să amplasați întotdeauna lumânările pe o suprafață netedă rezistentă la căldură, să nu puneți lumânările aprinse în apropierea materialelor care se pot aprinde ușor (mobilier, perdele, ziare etc.) sau în locuri unde pot ajunge copiii și animalele.

Mai mult decât atât, stingeți întotdeauna lumânările înainte de a le muta și nu adormiți cu lumânările aprinse.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Târgul Liceelor la Botoșani, dedicat elevilor de clasa a VIII-a. Președinte CJE: „Totdeauna să vă urmați pasiunea și să credeți în voi” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
1188

Vineri a debutat ediția 2024 a Târgului Liceelor la Botoșani și Dorohoi. Evenimentul s-a desfășurat în două locații în același timp: în Sala de Sport a Colegiului Tehni...

Bursa locurilor de muncă la Botoșani, sute de șomeri au fost prezenți! Director AJOFM: „Sperăm să aveți un statut schimbat pe piața muncii!” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
644

Vineri dimineață, la Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă” din municipiul Botoșani s-a desfășurat Bursa Locurilor de Muncă.Evenimentul este organizat de Agenția Județeană pentru...

Unul dintre microbuzele școlare electrice destinate elevilor din mediul rural a fost prezentat, marți, la Botoșani! (foto, video)

Marţi, 14 Mai 2024
915

Marți dimineață, în Piața Revoluției din municipiul Botoșani a fost făcută prezentarea unuia dintre microbuzele școlare electrice care vor ajunge în comunele din județul Botoșan...