Incendiu într-o localitate din Botoșani, doi adolescenți au ieșit în ultima clipă din flăcări

La caz au intervenit pompierii botoșăneni, care au stins incendiul în limitele găsite.

Incendiu într-o localitate din Botoșani, doi adolescenți au ieșit în ultima clipă din flăcări

Doi adolescenți din localitatea Tudora au trecut, joi după-amiază, prin spaima vieții lor după ce în casa unde locuiau a izbucnit un incendiu. Deși erau în interior, aceștia au observat flăcările târziu, când au cuprins bunurile din două camere și o parte din acoperiș.

Copiii au ieșit imediat din locuință și au cerut ajutor. 

La caz au ajuns pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD, precum și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Tudora, cu o autospecială de stingere. Aceștia au constatat că ardeau bunurile din camera centralei și bucătărie, dar și aproximativ 30 de metri pătrați din acoperiș și au intervenit rapid pentru a limita extinderea flăcărilor la întreaga construcție. 

Cel mai probabil, incendiul s-a produs din cauza coșului neprotejat termic față de materialele combustibile din structura acoperișului.

Pentru înlăturarea pericolului de incendiu ce poate apărea pe timpul exploatării coşurilor de fum, trebuie adoptate măsuri care să asigure verificarea coşurilor de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grinzi, astereală etc.); curățarea periodică a coșurilor de fum pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare; tencuirea şi văruirea părţii din pod a coşului de fum, în scopul detectării imediate a fisurilor (căldura sau scânteile care ies prin fisurile unui coş de fum deteriorat constituie surse de aprindere, dacă în zona lor există elemente de construcţie sau structuri din lemn: grinzi, bârne, suport acoperiş etc.); îngroșarea zidăriei coşului la trecerea prin planşee, lăsându-se un spaţiu între această zidărie şi elementele combustibile ale planşeului; păstrarea distanţei dintre faţa exterioară a coşurilor şi elementele combustibile ale acoperişului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
15

 Cu multă dorire în suflet pentru viaţa monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată şcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
266

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
233

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...