Incendiu devastator într-o gospodărie din județ

Incendiu devastator într-o gospodărie din județ

Două anexe din gospodăria unui localnic din Miorcani au fost distruse de flăcări, în noaptea de vineri spre sâmbătă, 100 de păsări arzând în incendiu, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU), Dorina Lupu.

Potrivit sursei citate, a intervenit un echipaj din cadrul Punctului de Lucru din Darabani, cu o autospecială de stingere, și pompierii voluntari din comuna Rădăuți Prut.

„Aceștia au constatat că ardeau violent cele două anexe, dar și o cantitate mare de lemne de foc și gunoi de grajd și că exista pericolul de propagare a flăcărilor la casă și alte clădiri din gospodărie. Mai bine de patru ore au acționat pompierii pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor. 100 de pui au pierit în urma evenimentului. Pompierii au salvat cinci viței, 15 găini, casa si trei anexe”, precizează Lupu.

Cel mai probabil, incendiul s-a produs după ce gunoiul de grajd s-a autoaprins, iar flăcările s-au extins la lemnele de foc și la anexe, menționează reprezentanta IJSU Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta