Încă 13 incendii petrecute în județul Botoșani, cele mai multe afectând vegetația uscată

Încă 13 incendii petrecute în județul Botoșani, cele mai multe afectând vegetația uscată

Nu mai puțin de 13 incendii s-au produs, vineri, pe teritoriul județului Botoșani, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, Dorina Lupu.

Potrivit sursei citate, localitățile unde au avut loc aceste evenimente sunt Cămătărești Deal, Mănăstirea Doamnei, Costești, Dorohoi, Ungureni, Unțeni, Dângeni, Ibănești, Hănești, Nicșeni, Păltiniș, Corlăteni și Suharău.

„În urma evenimentelor, un autoturism a fost afectat și a ars vegetația uscată de pe aproximativ 24 hectare. Având în vedere faptul că cele mai multe dintre incendii s-au produs pe terenuri extravilane, nu s-au înregistrat pagube materiale însemnate”, a precizat Lupu.

Inspectoratul face un apel către cetățenii care dețin terenuri agricole să manifeste responsabilitate în ceea ce privește prevenirea incendiilor de vegetație uscată.

„Reamintim faptul că, potrivit standardelor privind bunele condiții agricole și de mediu ale terenurilor, arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale este strict interzisă dacă nu se impune ca o măsură excepțională în cazuri de carantină fitosanitară, pentru prevenirea răspândirii unor boli sau dăunători specifici”, a mai transmis reprezentanta IJSU.

 

Spune-ne opinia ta