Tânăr din Oneaga, împușcat cu o armă de vânătoare. În umărul acestuia a fost găsită o alică

Tânăr din Oneaga, împușcat cu o armă de vânătoare. În umărul acestuia a fost găsită o alică

Forțele de intervenție din Botoșani au fost puse în alertă, joi seară. Un bărbat de 25 de ani din localitatea Oneaga, din comuna Cristești, a fost împușcat, conform celor sesizate printr-un apel la 112, efectuat în jurul orei 19:40.

La fața locului s-a deplasat un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă cu medic al SMURD și un echipaj de Poliție.

Bărbatul a fost împușcat cu o armă de vânătoare, în umărul acestuia fiind găsită o alică. Zona abdominală nu a fost perforată, umărul drept fiind partea cea mai afectată a corpului, în urma desfacerii alicelilor la impact.

Victima a fost împușcată accidental, aflându-se în perimetrul în care un grup de vănători desfășura o acțiune specifică.

În jurul orei 20:15, ambulanța l-a preluat pe tânăr, în stare de conștiență, transportânu-l spre Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Botoșani. Autorul tragerii încă nu a fost identificat.

„Din verificările efectuate până în acest moment, s-a stabilit faptul că acesta, în timp ce se afla pe un teren limitrof unei zone împădurite din  localitatea Oneaga, comuna Cristești, împreună cu un prieten, a auzit un zgomot specific unei arme de foc și a simțit durere în zona umărului. Ulterior, s-a deplasat la domiciliul său, unde a realizat că are o alică în umăr, motiv pentru care a apelat 112”, a declarat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean din Botoșani.

În cauză, se efectuează cercetări de către polițiștii din cadrul S.A.E.S.P. Botoșani, pentru stabilirea tuturor imprejurărilor în care s-a produs evenimentul, urmând ca, în funcție de rezultatul acestora, să se dispună măsuri în consecință.