Găști gălăgioase dispersate în toiul nopții, zeci de sancțiuni pentru șoferii indisciplinați

Polițiștii locali au aplicat amenzi de peste 10.000 de lei într-o săptămână.   

Găști gălăgioase dispersate în toiul nopții, zeci de sancțiuni pentru șoferii indisciplinați

În perioada 19 iunie - 26 iunie 2023, polițiștii locali au intervenit la un număr de 75 de sesizări telefonice primite de la cetățeni, dar și la un număr de 38 de sesizări ale polițiștilor locali din Dispeceratul instituției. 

În urma verificărilor efectuate în teren pentru stabilirea situației de fapt a celor semnalate, dar și din oficiu, polițiștii locali au legitimat 195 persoane, iar pentru încălcarea prevederilor legale au întocmit un număr de 136 procese-verbale de constatare a contravențiilor, cuantumul total al amenzilor fiind de 10.490 lei. 

Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-a aplicat un număr de 32 sancțiuni contravenționale pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Faptele constatate și sancționate au fost: tulburarea liniștii publice, consumul de alcool pe domeniul public, apelarea la mila publicului, etc.

De asemenea, la sesizările cetățenilor, pe timpul nopții, au fost dispersate mai multe grupuri de tineri care tulburau ordinea și liniștea publică în următoarele zone: str. Cuza Vodă, Parcul Tineretului, str. Ion Pillat, Aleea Grivița, str. C-tin Iordachescu, str. Primăverii.   

Și traficul rutier și pietonal s-a aflat în atenția polițiștilor locali, aceștia fiind prezenți în zonele predispuse aglomerării și blocajelor rutiere.

Pe linie rutieră a fost aplicat un număr de 63 sancțiuni contravenționale, din care pentru oprirea/staționarea interzisă, blocare cale de acces – 25 sancțiuni contravenționale, iar alte 38 sancțiuni contravenționale pentru autovehicule parcate fără tichet afișat la vedere în parcările publice prevăzute cu parcometre, ocuparea locului de parcare concesionat de către alte persoane.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
5

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
331

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
366

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...