FOTO: Incendiu la Dângeni. O locuință a fost cuprinsă de flăcări din cauza unui scurtcircuit

FOTO: Incendiu la Dângeni. O locuință a fost cuprinsă de flăcări din cauza unui scurtcircuit

Un incendiu a izbucnit, marți dimineață, într-o casă din localitatea Dângeni, anunță Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) din Botoșani.

În momentul producerii evenimentului, proprietarul nu era acasă. Din fericire, flăcările au fost observate de către o vecină care a sunat imediat la 112 pentru a solicita ajutorul pompierilor.

Când salvatorii botoșăneni au ajuns la fața locului ardeau bunurile dintr-o cameră și o parte din acoperiș.

„La fața locului s-au deplasat pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești, cu două autospeciale de stingere cu apă, dar și voluntarii din comună. Aceștia au acționat rapid și au reușit să oprească propagarea flăcărilor la celelalte încăperi și anexele gospodărești. Cel mai probabil, incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit”, adaugă Dorina Lupu.

Pentru a preveni astfel de evenimente, ISU Botoșani recomandă să efectuați verificarea periodică a instalației electrice, să nu folosiți instalații electrice improvizate, iar la suplimentarea receptoarelor să vă asigurați că instalația existentă poate prelua consumul adițional.

În plus, trebuie verificate periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice și înlocuite atunci când sunt uzate, nu trebuie folosite prize sau întrerupătoare slăbite, o priză nu trebuie suprasolicitată, deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent, iar aparatura electrocasnică trebuie instalată și utilizată respectând indicațiile producătorului.




 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
1065

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9573

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1303

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...