FOTO: Femeie rănită într-un accident de circulație. Doi pompieri care reveneau de la o misiune au intervenit pentru a o ajuta

FOTO: Femeie rănită într-un accident de circulație. Doi pompieri care reveneau de la o misiune au intervenit pentru a o ajuta

O femeie de 46 de ani a ajuns cu mașina în afara părții carosabile, după ce a vrut să depășească un tir și a pierdut controlul autovehiculului. Doi pompieri care se întorceau dintr-o misiune au oprit la fața locului pentru a o ajuta, declară Dorina Lupu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) din Botoșani.

Evenimentul rutier s-a petrecut luni, la intrare în localitatea Buda, din comuna Copălău. Femeia s-a angajat în depășirea unui autocamion, care circula pe aceeași direcție de mers, iar la revenirea pe bandă a pierdut controlul mașinii și s-a răsturnat în decor.

Prin zonă trecea chiar o autospecială a ISU Botoșani, care se întorcea de la o misiune. Mașina de pompieri a oprit, iar plt. adj. Șef Dragoș Hudișteanu și plt. adj. Cătălin Grindei, de 15 ani salvatori, au ajutat-o pe șoferiță.

„Împreună cu alți participanți la trafic care au oprit la locul accidentului, au ajutat femeia să coboare din autoturism, au solicitat prin apel la 112 o ambulanță și, între timp, au evaluat starea de sănătate a victimei. Aceasta acuza dureri toracice, dar era lovită și la cap”, completează Dorina Lupu.

După ce s-au asigurat ca femeia rănită este stabilă, au înlăturat riscul izbucnirii unui incendiu, deconectând bornele bateriei. Când a ajuns echipajul medical, au ajutat la transportul victimei la ambulanță.

Femeia, în vârstă de 46 ani, a fost dusă la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate, fiind diagnosticată cu traumatism toracic.

Plt. adj. șef Dragoș Hudișteanu și plt. adj. Cătălin Grindei sunt doar doi dintre OAMENII din spatele uniformei de pompier, care au dovedit că iubesc meseria pe care au îmbrățișat-o.






 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
1329

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9802

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1313

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...