Focuri scăpate de sub control: Aproape 100 de stupi de albine au ars în incendii, furaje mistuite de flăcări!

Focuri scăpate de sub control: Aproape 100 de stupi de albine au ars în incendii, furaje mistuite de flăcări!

Mai multe focuri aprinse pentru distrugerea resturilor vegetale adunate din gospodăriile sau de pe terenurile agricole ale unor localnici din Bajura (orașul Darabani), Flămânzi, Sarata (Drăgușeni), Copălău, Coșula și Nicșeni, lăsate nesupravegheate, s-au transformat în incendii care au mistuit 93 de stupi de albine, zece cutii de ceară, precum și vegetația uscată pe cca. cinci hectare.

Tot din neglijență s-au produs două incendii și la Copălău, unde câteva scântei purtate de vânt au incendiat furajele și lemnele din două gospodării. Femeia care a aruncat jarul scos din sobă în grădină și nu a luat măsuri pentru stingerea acestuia, a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 500 lei.

Pentru stingerea celor opt incendii, toate produse în ziua de 4 aprilie, au intervenit, în total, 46 de pompieri militari și voluntari.

Valoarea bunurilor distruse de foc a fost estimată la cca. 38.000 de lei. Cele mai mari pagube s-au înregistrat la Bajura (orașul Darabani). S-au salvat și protejat bunuri materiale în valoare de cca. 800.000 de lei.

I.S.U. Botoşani recomandă cetăţenilor să respecte regulile şi măsurilor de apărare împotriva incendiilor specifice utilizării focului deschis pentru arderea miriştilor, vegetaţiei uscate şi resturilor vegetale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
182

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
183

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
266

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...